Duitse dressuurruiters onderweg naar Rotterdam

EC/Deutsche Reiterliche Vereinigung
Soneke Rothenberger GER

Traditiegetrouw startte het Duitse outdoorseizoen afgelopen weekend in Hagen. En het belooft een zeer spannend seizoen te worden voor de Duitse dressuurruiters waarbij de focus is op de Longines FEI Europese kampioenschappen in Rotterdam in augustus.

Was in het afgelopen indoorseizoen de hoogste trede van het podium vrijwel elke wedstrijd voor Isabell Werth, bij de start van het outdoorseizoen was het Sönke Rothenberger die met Cosmo met percentages rond de 80% zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special de overwinning opeiste.

Bij de Grand Prix was de tweede plaats voor Isabell Werth en Emilio en de derde plaats voor Jessica von Bredow Werndl en TSF Dalera BB. Bij de Grand Prix Special werd Emilio bij Isabell Werth wat overijverig en was de tweede plaats voor Jessica von Bredow Werndl, die op slechts 0,2 punt achter Sönke Rothenberger op een tweede plaats eindigde.

Het volgende belangrijke meetmoment op hun 'Road to Rotterdam' voor de Duitse dressuurruiters is het Duits kampioenschap in Balve in juni.

  • Deel dit artikel