Drie dagen in vieze werkkleding, 4 dagen in nette pak.

Marie louize

Dit jaar heeft Marie Louise Bijnen een dubbelfunctie; ze werkt zowel op stal als in het hospitality team. Ze vindt het allebei even leuk; het stallingsteam is erg gezellig, lekker sjouwen. En hospitality is veelzijdig, er moeten veel dingen geregeld worden en nieuwe meiden leren hoe ze gastvrouw moeten zijn met als bonus het concours ook nog eens te kunnen zien. Dit concours is het dus zowel handen uit de mouwen in de stal en op het hoofdterrein.

“Ik werk sinds het EK Dressuur als vrijwilliger in het hospitality team en ben sindsdien elk jaar van de partij. Als hospitality medewerker ben je gastvrouw tijdens het CHIO. Het publiek moet in goede banen geleid worden; dat houdt in dat je VIP en ingangscontrole doet, gasten voorziet van informatie over het terrein en vooral zorgt dat iedereen het naar hun zin heeft.”

Heb je in het dagelijks leven ook te maken met paarden?

“Ik heb al 25 jaar een shetlander. Jaren geleden was ik lid van het Grand National Team en deed ik overal mee aan de shetlander races. Tot ik studeerde heb ik altijd een pony of paard gehad, altijd een alleskunner. Ik wil alles kunnen doen met een paard; springen, dressuur en het bos in. Maar toen ik ben gaan studeren is alles even op een laag pitje gezet. Maar nu ben ik inmiddels afgestudeerd en straks komt er echt wel weer een paard.”

  • Deel dit artikel