Dressuurteam NL derde in FEI Nations Cup Falsterbo

KNHS
JP IMG 8395 CHIO2018 235 Hans Peter MINDERHOUD ZANARDI NED

De dressuurequipe van Team NL is in de FEI Nations Cup in Falsterbo op de derde plaats geëindigd achter de teams van gastland Zweden en de Duitsers. Het beste Nederlandse resultaat was voor Hans Peter Minderhoud met een vierde plaats in Grand Prix met zijn schimmel Zanardi. In de CDI3* won Minderhoud de Kür op Muziek met Glock’s Capar, die in Falsterbo internationaal debuteerde.

In het Zweedse Falsterbo was TeamNL niet met het sterkste team aanwezig. Dat was vorige maand succesvol met de winst in de Nations Cup in Geesteren. Aanstaande week komt bondscoach Alex van Silfhout met een team aan de start in de Landenwedstrijd in Aken. Het Europees Kampioenschap in Rotterdam is het hoofddoel van dit jaar.

In Falsterbo moest Oranje de sterke Zweden en de Duitse equipe voor zich dulden. Hans Peter Minderhoud zorgde in de Grand Prix voor de minste plaatsingspunten voor ons land door vierde te worden met Zanardi (72.283%). Thamar Zweistra reed Hexagon’s Double Dutch naar een score van 70.761%, goed voor de negende plaats. Met Chinook eindigde Patrick van der Meer als tiende (70.087%). Danielle van Mierlo en Dayano telden met plaats 16 niet mee voor het team.

In de Grand Prix Special was het beste resultaat voor het team van Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch op plaats vijf. Danielle van Mierlo reed nu naar plaats 8. In de Kür op Muziek was Patrick van der Meer vijfde en eindigde Minderhoud met Zanardi op plaats 7.

Debuut
Hans Peter Minderhoud liet zijn paard Glock’s Casper, die sinds kort op het hoogste niveau uitkomt, internationaal debuteren in Falsterbo. En met succes. Ze werden tweede in de CDI3* Grand Prix met een percentage van 70.326 en wonnen de Kür op Muziek met 76.190%.

Uitslag FEI Nations Cup CDIO5* Falsterbo
1. Zweden, 22
2. Duitsland, 27
3. Nederland, 40
Patrick van der Meer – Chinook (v.Vivaldi)
Hans Peter Minderhoud – Zanardi (v.Rubels)
Danielle van Mierlo – Dayano (v.Jazz)
Thamar Zweistra – Hexagons Double Dutch (v.Johnson)
4. Denemarken, 41

Klik hier voor de uitslagen van de dressuur in Falsterbo

photo credits: Jessica Pijlman

  • Deel dit artikel