Dressuurteam Europees Kampioenschap Pony’s bekend

Lisanne Zoutendijk Champ Of Class

Bondscoach Tineke Bartels heeft het team bekend gemaakt waarmee ze naar het Europees Kampioenschap dressuur voor pony’s hoopt af te reizen. Het EK wordt van 29 juli tot en met 3 augustus in het Ierse Millstreet verreden.

De keus van Tineke Bartels (Hooge Mierde) is gevallen op:

  • Demy Kurstjens met Kingsley Ciske (v. Composer van de Beekerheide)
  • Joelle Peters met Haasendonk’s Sultan (v. Nieuwmoed’s Patrick)
  • Lisanne Zoutendijk met Champ of Class (v. FS Champion de Luxe)
  • Febe van Zwambagt met FS Coco Jambo (v. FS Champion de Luxe)
  • Eerste reserve is Rianne Kooistra met Diamonds are Forever (v. Diamond)

Tineke Bartels vertelt over haar team: “Het was een zware klus om een keuze te maken. Ik moest een selectie maken uit een groep combinaties die op vergelijkbaar niveau presteren. Bij de laatste observatie reden ze ook onder druk weer allemaal sterk en heeft eigenlijk niemand fouten gemaakt. Dit team was vorig jaar ook op het EK en is dus ervaren. We gaan met het team, maar zeker ook in het individuele klassement, voor het podium. De Denen en de Duitsers zijn verwacht ik ook heel sterk, dus daar zullen we een flinke dobber aan krijgen, maar kansen zijn er zeker. ”

In Ierland wordt niet alleen het EK dressuur voor pony’s verreden, ook het EK springen en eventing voor de pony’s staat op het programma. De teams die Nederland daar zullen vertegenwoordigen worden later bekend gemaakt.

Het dressuurteam wordt begeleid door bondscoach Tineke Bartels en teamveterinair Rijk Jan Pleijter.

  • Deel dit artikel