Dressuurtalenten TTC Zuid-Holland 2017 bekend

5 8 TTC groepsfoto

Na de eerste selectie gisteren op de Rotterdamsche Manège en de finale vandaag bij de Develruiters kozen TTC Zuid-Holland dressuurtrainers Barbara Koot en Bob Tenwolde bijgestaan door juryleden Mathie Boomaars, Jan Wolfs en Frits Nijskens 15 talentvolledressuurcombinaties die het TTC Zuid-Holland Talenteam Dressuur 2017 vormen. De 14 amazones en 1 ruiter starten op binnenkort met met hun intensieve talententrainingsprogramma.

De dressuurtalenten zijn: Anouk Dubbeldam, Jasmijn Kraak met Die Wilde Dreizehn, Marita Lock met Aisha, Emma Luersman met FS Dorian Gray, Isabelle Noija met Siem, Ilse Olivier met Mashon, Danique Osinga met Eclips Bonito LVII, Britt Ouwerkerk met Hanne G, Millie Goders met First Black Jack, Emily Schrier met Dante Alighieri, Shona Slinger met Glamour Girl, Yrsa Smits met Bowie, Nikki Stehouwer met Giorgio Apache NS, Sarah van Oosterbosch met Icoon en Anton van Reedt Dortland met Calypsowald.

“We hebben dit jaar een aantal ruiters geselecteerd die over ontzettend veel ruitergevoel beschikken. Daar investeren wij als trainers graag in.Wie weet kunnen we met de initiatieven van Jong KNHS Zuid-Holland en Jong KWPN helpen om deze talenten aan fijne paarden of pony’s te koppelen,” aldus TTC trainster Barbara Koot.

Internationaal jurylid Frits Nijskens: “Het is voor de deelnemers ongelooflijk leerzaam o.a. omdat ze in de finale een proef rijden die door 3 internationale juryleden wordt beoordeeld. Daarnaast kunnen de kandidaten met 2 top-trainers de problemen ter plekke bespreken en veelal oplossen. Zo’n format is absoluut goud waard, ook als je niet geselecteerd bent!”

Na hun finaleproef gereden te hebben ibestond er de mogelijkheid voor de ruiter/amazone om paard of pony door orthopedisch dierenarts, mevrouw Iko Hoogerbeets, te laten checken. Vrijwel alle ruiters/amazones hebben hiervan gebruik gemaakt en nuttige informatie ontvangen. “Als je paard altijd dezelfde asymmetrische klachten heeft ga dan naar de dierenarts en wacht niet tot er een werkelijk probleem ontstaat,” aldus Iko Hoogerbeets.

De 15 dressuurtalenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma met praktijktrainingen maar ook theorielessen zoals mental coaching, fitheid, voeding en omgaan met (social) media.

  • Deel dit artikel