Dressuurruiters Minderhoud en Van Silfhout sluiten tevreden af in Rio

Charlotte Dujardin Valegro 3

Dressuurruiters Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout hebben vandaag met een tevreden gevoel hun Olympische optreden afgesloten. In het zeer warme Deodoro Equestrian Centre reden ze beide een sterke Kür als finale. Minderhoud werd uiteindelijk negende, Van Silfhout elfde. De Engelse titelverdedigster Charlotte Dujardin ging met haar in Nederland geboren paard Valegro wederom met goud naar huis.

Minderhoud vertelt na zijn rit: “Ik was er echt heel blij mee, ik baalde wel echt dat we die teammedaille niet hadden, maar ik dacht ik kan rijden wat ik wil, die teammedaille krijgen we toch niet meer. Ik heb me gisteren echt voorgenomen om te proberen Johnson hier op zijn mooist te laten zien vandaag zodat ik met een goed gevoel naar huis ging, dat is echt gelukt. Het was echt mijn beste proef van dit kampioenschap, gisteren baalde ik nog ene beetje dat ik natuurlijk weer als eerste lootte van mijn groep, maar ik ben echt blij met hoe hij gelopen heeft en dat hij nu deze punten krijgt.”

Diederik van Silfhout vertelt na zijn rit met Arlando: “Het was jammer van de fout in de eners, verder was ik er wel heel blij mee eigenlijk. Voor mijn gevoel was hij echt een tik beter nog dan in de Special. Hij was een beetje losser en een beetje rustiger. De pirouettes waren mooi klein en de piaffe passage goed. Ja, ik was er gewoon blij mee en we gaan met een opgeheven hoofd naar huis.”

Publiekslieveling, favoriete en titelverdedigster Charlotte Dujardin maakte haar favoriete rol helemaal waar door met afstand goud te winnen. Aan deze Engelse gouden medaille zit zeker een Oranje tint. Paard Valegro werd geboren en getogen op de Zeeuwse klei en verhuisde op driejarige leeftijd naar Engeland. Zilver en brons gingen naar Duitsland. De amazones Isabell Werth en Kristina Broring-Sprehe kregen deze medailles omgehangen.

Uitslag dressuur kür op muziek Olympische Spelen:
Goud Charlotte Dujardin – Valegro (GBR), 93.857%
Zilver Isabell Werth – Weihegold (GER), 89.071%
Brons Kristina Broring-Sprehe (GER), 87.142%
9. Hans Peter Minderhoud – Johnson, 80.571%
11. Diederik van Silfhout – Arlando, 79.535%

  • Deel dit artikel