Dorrie Eilers: We gaan in de goede richting

CHIO
75 BC0 FD9 41 EF 49 C0 8516 E5 B8 BA201205 1 201 a

Als je familiebedrijf, zoals Neptunus, voor het overgrote deel afhankelijk is van evenementen dan heb je geen gemakkelijke tijd (achter de rug). Respect daarom voor Dorrie Eilers, directeur van Neptunus Structures en onze leverancier van de tijdelijke accommodaties. We spraken met haar over de impact van Corona, het afgelopen CHIO en over de toekomst.

"We hebben een rare tijd achter de rug. 60 tot 70 procent van onze werkzaamheden zijn voor evenementen, veel internationaal. Die vielen allemaal weg. De eerste week van de lockdown regende het annuleringen en op ons enorme terrein(85.000m2) in Kessel kon je een speld horen vallen. In Nederland hebben we ook een behoorlijk marktaandeel in semipermanente gebouwen, maar in andere landen komt het grootste deel van onze omzet uit de evenementenmarkt.

In 2020 hebben we vanaf maart helemaal geen evenementen meer gedaan. Om onze medewerkers aan het werk te houden werden we heel creatief. We hebben trailers omgebouwd, verpakkingswerkzaamheden gedaan met ons hele team en medewerkers collegiaal uitgeleend. In onze eigen branche bouwden we noodoplossingen, zoals XL test- en vaccinatielocaties door het land. En we zijn ons nog meer gaan richten op onze groei in de semipermanente markt. Zo hebben we bijvoorbeeld een demontabel bedrijfsrestaurant in Assen gebouwd, een semi-permanent theater in Berlijn en zijn we nu bezig met een tijdelijke sporthal in Engeland.

CHIO Rotterdam eerste evenement

Dit jaar was het CHIO Rotterdam weer ons eerste evenement. Daarna hebben we een groot tennistoernooi in Engeland gedaan, het WK BMX op Papendal, het Olympic Festival in Scheveningen en de Grand Prix in Zandvoort. Internationaal is het steeds zoeken wat er mag en kan, een modeshow in Venetië was weer ons eerste internationale evenement.

Het CHIO was dit jaar anders dan anders. Kleiner, maar ik denk dat de uitstraling er zeker niet minder door was. Respect voor de CHIO-organisatie die zich heel flexibel heeft opgesteld. Het is echt een heel geslaagd evenement geworden. Natuurlijk is een CHIO zonder publiek en zonder Stroodorp een heel andere beleving. Ik kan me voorstellen dat voor de sporters ook anders is.

De GrandPrix in Zandvoort was ook een mooi project voor ons. Ook bij dit evenement waren er flink wat Corona-aanpassingen nodig. Er is veel over de GrandPrix gezegd maar ik bekijk het toch liefst van de positieve kant. Nederland heeft zich ermee op de internationale kaart gezet en met de Max op pole position is dat toch heel goed geweest.

We gaan in de goede richting

Mondjesmaat komen er weer evenementen los. We gaan nu aan de slag voor de Military Boekelo, fijn dat de organisatie heeft besloten dat dat evenement doorgaat. En ondanks dat er nu weer veel te doen om de Corona check app denk ik dat we in de goede richting gaan. De regels en de app is (tijdelijk) een extra belasting voor de evenementenorganisaties maar ik zie het toch als iets positiefs, we mogen weer ....

En voor het CHIO Rotterdam hoop ik dat er volgend jaar weer een compleet evenement komt zonder beperkingen. We zijn al in overleg met de facilitaire partner om te kijken wat de wensen en wat de mogelijkheden zijn. Dat wordt vast weer mooi!"

Het CHIO Rotterdam is blij dat partner Neptunus deze moeilijke periode goed heeft doorstaan en dat Dorrie Eilers zo'n positieve en oplossingsgerichte insteek heeft. We kijken uit naar een mooi evenement in 2022!

  • Deel dit artikel