Dinja van Liere wint CDIO5* Grand Prix

CHIO
JP Dinja 2

Dinja van Liere en Hermès wonnen vandaag overtuigend de Grand Prix dressuur met ruim drie procent voorsprong op de nummer twee Patrik Kittel met Blue Horse Zepter. De Amerikaans Ashley Holzer eindigde op een derde plaats met 329 Valentine. In het tussenklassement voor FEI Nations Cup staat Team NL op een gedeelde eerste plaats met het team van de Verenigde Staten.

Het was een wedstrijd van zeer hoog niveau met veel jonge zeer getalenteerde paarden voor wie een geweldige ervaring om in een 5 sterren ring te rijden. Zowel de bondscoach als Dinja van Liere waren bijzonder blij met de prestatie die Hermès vandaag leverde, alhoewel Dinja graag de 80% had bereikt. "We waren er zo dichtbij, Hermès voelde goed, hij is topfit en wordt steeds beter. Als ik nog een paar dingetjes beter doe, moet dat lukken."

Patrik Kittel vormt nog niet heel lang een combinatie met Blue Hors Zepter. "We leren elkaar steeds beter kennen. Blue Hors Zepter is een paard met ongelimiteerde mogelijkheden. De verbeteringen moet ik vooral bij mezelf zoeken."

Ashley Holzer was blij in Rotterdam te zijn. De amazone, die voorheen voor het Canadese team uitkwam bedankte de organisatie voor de uitnodiging en het Amerikaanse team voor de support en de teamspirit. "Ik ben vereerd dat ik voor dit team mag rijden. Mijn merrie is gevoelig en nog erg onervaren. Toen ze piste in reed vond ze het nog een beetje spannend maar ze kalmeerde snel en gaf een vertrouwd gevoel." Over de strijd tussen het Nederlandse en Amerikaanse team zei ze: "Het is een eer om het tegen TeamNL te mogen opnemen, ze zijn altijd heel sterk. We gaan het zien gaat zaterdag maar Team USA is er klaar voor!" Ook bondscoach Alex van Silfhout is heel benieuwd naar het vervolg van de FEI Nations Cup dit weekend. Zaterdag wordt de strijd vervolgd met de Grand Prix Special om 16.00 uur en de Grand Prix Kür op Muziek om 19.10 uur.

photo credits: Jessica Pijlman

  • Deel dit artikel