Dertien dressuurtalenten in TTC Zuid-Holland talententeam 2018

IMG 1262

Gisteren en vandaag selecteerden TTC Zuid-Holland dressuurtrainers Bob Tenwolde, Mathie Boomaars en Barbara Koot, bijgestaan door Jan Wolffs, op de Rotterdamsche Manège 12 nieuwe talentvolle dressuurcombinaties die samen met één dressuurcombinatie van het afgelopen seizoen het TTC Zuid-Holland Talenteam 2018 vormen. De 12 amazones en 1 ruiter starten deze maand al met hun intensieve talententrainingsprogramma.

De nieuwe dressuurtalenten zijn: Cathelijne Brinkman met Galopin, Max den Boogert met Zwerver, Sascha Kroos met Corsandro, Kirstin van der Peijl met VDP’s Whitney, Dayali van Aardenne met Sandoery, Romy van der Velden met Cokes, Levi Lengton et Obama H Dior, Fleur Fraissinet met Florian, Kuhne Schuyler met Davinci, Luna Brouwer met Easy Top, Kees Verheij met Cypress Hill en Femke Van Eijk met TC Lagos.Uit het talententeam van 2017 is Nikki Stehouwer vanwege vormbehoud opnieuw opgenomen in het talententeam 2018.

Dit is het zevende jaar dat het TTC Zuid-Holland een talentontwikkelingsprogramma voor dressuurcombinaties biedt. Diverse TTC Zuid-Holland dressuurtalenten hebben inmiddels mooie resultaten behaald bij kampioenschappen en zijn regelmatig te zien op belangrijke internationale wedstrijden. Barbara Koot, trainer en initiatiefneemster van het TTC Zuid-Holland was enthousiast over de kwaliteit van de talenten die ze de afgelopen twee dagen heeft gezien. “De deelnemers waren dit jaar wat jonger en minder ervaren dan in voorgaande jaren maar zowel de geselecteerde ruiters en amazones als de paarden hebben enorm veel potentie. Vandaag tijdens de finale deden ze er stuk voor stuk allemaal nog een schepje bovenop. We hebben genoten,” aldus Barbara Koot maar namens de vier selecteurs. “We gaan graag met deze groep talenten aan de slag, we verwachten veel van deze combinaties!”

De 13 dressuurtalenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma met praktijktrainingen maar ook theorielessen zoals mental coaching, fitheid, voeding en omgaan met (social) media.

  • Deel dit artikel