Denemarken wint FEI Nations Cup Dressage Falsterbo, dressuurruiters TeamNL tweede

FEI
1 MB Team Denmark

In de landenwedstrijd dressuur in Falsterbo is het ‘jonge’ team van bondscoach Alex van Silfhout op de tweede plaats geëindigd. De in goede vorm verkerende Denen wonnen de wedstrijd. Voor TeamNL waren Kristen Brouwer en de hengst Foundation met de vierde plaats de beste in de Grand Prix. Mirelle van Kemenade-Witlox reed haar Oldenburger Siebenstein naar de derde plaats in de Kür op Muziek.

Van Silfhout, die deze week zijn dressuurteam voor het WK in Herning bekend maakt, koos voor de landenwedstrijd in het Zweedse Falsterbo voor de jonge Grand Prix combinaties Kirsten Brouwer met Foundation, Judith Ribbels met Fun Fun EB en Mirelle van Kemenade-Witlox. Samen met de meer ervaren combinatie Remy Bastings en Ambassador kwam het viertal voor het uit op het Zweedse viersterren CDIO.

In de Grand Prix op zaterdag eindigde de Nederlandse combinaties op de plaatsen 4 (Kirsten Brouwer), 6, (Mirelle van Kemenade), 8 (Remy Bastings) en 11 (Judith Ribbels).

Zondagochtend koos Van Silfhout voor Van Kemenade en Ribbels in de Grand Prix Special. Daarin eindigde Van Kemenade-Witlox op de derde plaats met 71,234%. Judith Ribbels reed Fun Fun EB bij hun internationale debuut naar een score van 70.553 procent. Mooie resultaten voor de jonge combinaties.

Kirsten Brouwer is bekend als succesvolle amazone van jonge paarden. In Falsterbo liet de amazone uit Gameren zien dat ze internationaal op het hoogste niveau heel goed mee kan. Met de voshengst Foundation behaalde ze een mooie vierde plaats in de Kur op Muziek met een prachtige score van 77.845%.

Het resultaat van Remy Bastings in deze wedstrijd telde niet mee voor het team.

Omdat de wedstrijd in Falsterbo slechts drie deelnemende teams had, tellen de resultaten niet mee voor de FEI Nations Cup Dressage competitie waarvoor tenminste vier teams moeten deelnemen aan een wedstrijd. In de eindstand eindigt het team uit Zweden (37 punten) op de eerste plaats, Team NL (24 punten) op een tweede en Spanje (20 punten) op een derde plaats.

Uitslag Landenwedstrijd dressuur Falsterbo

1. Denemarken

2. Nederland

Kirsten Brouwer , Foundation RR (v.United), GP 72.978 - Kur 77.845

Judith Ribbels , Fun Fun EB (v.Sorento), GP 68.631– GPS 70.192

Mirelle van Kemenade-Witlox, Siebenstein (v.Sir Donnerhal I), GP 71.696 – GPS 71.234

Remy Bastings, Ambassador (v.Rhodium), GP 70.565 – 72.600

3. Zweden

Klik hier voor de volledige uitslag van de landenwedstrijd in Falsterbø

Klik hier voor de einduitslag van de FEI Nations Cup Dressage

  • Deel dit artikel