Demi Vermeulen wint KNHS Para Dressuur Trophy

Rsz demi vermeulen 3

Demi Vermeulen won met haar troef Vaness vanavond bij het CHIO Rotterdam de KNHS Para Dressuur Trophy. Deze KNHS competitie voor Para dressuurruiters wordt ondersteund door de Rabobank Foundation.

De finale ging over twee onderdelen, de individuele proef die woensdag werd verreden en vanavond reden de beste zes een kür op muziek.

Sanne Voets ging met een geringe voorsprong op Demi Vermeulen de kür in. Maar met een briljante proef pakte Vermeulen met Vaness toch de titel. De drie juryleden plaatsten Demi Vemeulen unaniem eerste met 80.083%, een persoonlijk record! Bondscoach Joyce Heuitink vertelt ook enthousiast: “Een echte achtjes kür, super constant in tempo en in aanleuning, alles lukte gewoon! Maar ook de anderen hebben super gereden. De top vier van vandaag zit gewoon heel dicht bij elkaar en er zit nog steeds groei in!”

In de einduitslag werd Sanne Voets met Vedet PB N.O.P. tweede. Zij won de individuele proef en in de kür werd ze vierde. Rabo-talententeamlid Rixt van der Horst met Uniek won het brons, de combinatie werd twee keer derde. Frank Hosmar met zijn toppaard Alphaville N.O.P. scoorde met zijn mooie kür 76.916% en een tweede plaats, maar in het eindklassement bleef hij toch nog op de vierde plaats staan met minimale achterstand op Rixt van der Horst.

  • Deel dit artikel