De lat ligt hoog voor een legacy partner

Boels / EK
Whats App Image 2019 08 02 at 10 15 01

Grootverhuurder Boels Rental is sinds twee jaar ‘legacy partner’ van het CHIO Rotterdam, dat dit jaar eenmalig plaatsmaakt voor de Europese kampioenschappen. Zeven dagen topsport in een prachtige ambiance, waaraan Boels vanzelfsprekend ook haar steentje bijdraagt.

René Rijnders, Operations Director bij Boels: “Het is mooi dat onze tweede editie direct de Europese kampioenschappen betreft. Dat zorgt voor nog meer exposure, maar het is vooral goed voor de reputatie van het evenement. Bovendien zet het Rotterdam nog eens extra op de kaart. Dat is altijd positief.”

Een evenement als de Europese kampioenschappen, dat in tegenstelling tot het CHIO Rotterdam op twee locaties in het Kralingse Bos plaatsvindt, vereist een gedegen voorbereiding. Van piste en hekwerken tot sanitair en de inrichting en aankleding van de sponsorruimten. Alles moet perfect in orde zijn.

Meer dan alleen sponsoring
John de Vos, commercieel verantwoordelijk namens het CHIO Rotterdam, geeft aan hoe ver. “Van een legacy partner verwachten we meer dan alleen sponsoring. We doen een beroep op álle aanwezige expertise, waarbij innovatieve oplossingen centraal staan. Ook zien we graag dat er wordt meegedacht over belangrijke zaken als milieu en kostenefficiency. Op die manier werken we in de organisatie samen met onze legacy partner om tot het beste resultaat te komen.”

René Rijnders kan zich daar helemaal in vinden. “Je hebt te maken met veel verschillende partijen, die allemaal hun plekje in de planning opeisen. Een goede onderlinge afstemming is essentieel. Ook proberen we duurzaam te denken, zodat we later zoveel mogelijk zaken kunnen hergebruiken.”

Bijzondere uitdaging
Het Kralingse Bos is een omgeving met veel bomen en groenvoorziening. Rijnders: “Het is een mooie uitdaging alle materieel, zoals machines, units, hekwerk, sanitaire voorzieningen, meubilair, decoratieartikelen, keukenapparatuur en toegangscontrole-oplossingen veilig op hun plek te krijgen. Uiteraard doen we dat met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, om schade aan de natuur kost wat kost te voorkomen.”

Logistiek uitdagend
Het veelzijdige servicepakket van Boels maakt het tot een waardevolle sponsor. “We kunnen hier echt laten zien wat we kunnen.”, benadrukt Rijnders. “Logistiek gezien heeft het terrein weliswaar zijn beperkingen, maar doordat we alles zelf doen, kunnen we de werkzaamheden goed coördineren, zodat alles goed en snel verloopt.”

  • Deel dit artikel