De boom

20171117 Boom Kralingen0004

Al zo’n drie jaar lang fotografeert Roderik van Nispen bijna elke dag rond 8.30 uur dezelfde boom in het Kralingse Bos. Prachtige foto’s, het hele jaar door! In het dagelijks leven is Van Nispen fotograaf en fotografeert hij vooral sporters gedurende marathons en maakt hij portretfoto’s. Waarom dan deze boom? En wat heeft dat met het CHIO Rotterdam te maken?

Toen de opbouw van het stallingsterrein afgelopen week startte, werd @chiorotterdam getagd in een instagrambericht van Roderik van Nispen. Even daarna ontving de organisatie een mail met als titel ‘mijn boom’.

Vanwege de opbouw was het terrein waar de bewuste boom staat voorzien van hekken en niet meer vrij toegankelijk. De boom staat midden op het stallingsterrein. Van Nispen kon ‘zijn boom’ niet meer fotograferen en zijn verzoek was om hem gedurende de opbouw, het evenement en de afbouw af en toe toegang te verschaffen tot zijn boom….. Natuurlijk wil het CHIO Rotterdam daar aan mee werken.

We vroegen Roderik van Nispen naar het verhaal achter zijn boom. “Allereerst vindt ik het gewoon een erg mooie boom!” aldus Van Nispen. “En door elke dag op dezelfde tijd en dezelfde plek die boom te fotograferen kan ik alles wat met fotografie te maken heeft visualiseren. Het licht, de kleur, de jaargetijden, de sfeer, etc. Het is echt een heel interessant object zo.”

Wij vinden de boom van Roderik van Nispen prachtig. Wilt u de boom bekijken? Kijk dan op de instagram van Roderik van Nispen fotografie.

  • Deel dit artikel