Dana Blue KWPN paard van het jaar

CHIO
NB Maikel van der Vleuten Dana Blue NED S M Grey 2008 Mr B DS5 3150

Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) heeft vandaag de 13-jarige schimmel Dana Blue uitgeroepen tot Paard van het Jaar. De merrie (v. Mr. Blue) hebben we in Rotterdam meerdere malen in de ring gezien met Maikel van der Vleuten, het laatst tijdens de Longines Europese Kampioenschappen Springen in 2019, toen de combinatie deel uit maakte van het Nederlandse team.

De vele mooie internationale successen hebben natuurlijk geleid tot deze verkiezing maar hebben er ook voor gezorgd dat Maikel met Dana Blue is opgenomen in het Nederlands Olympisch kader springen. De merrie is gefokt door de heer Paul Bocken. De successen van Dana Blue zijn het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen familie Bocken en familie Van der Vleuten. Familie Bocken is tot 2019 mede-eigenaar van Dana Blue gebleven, die sindsdien in gedeeld eigendom is van Stal Van der Vleuten en hun sponsor Marta Ortega.

"Het is een geweldige merrie en ik vind het een eer dat ze deze titel krijgt. Ik denk dat we nog lang niet alles hebben bereikt wat er mogelijk is", aldus Maikel van der Vleuten. "Ze voelt op dit moment heel goed, wie weet wat er nog voor ons beiden is weggelegd. Het is een Olympisch jaar en met Dana Blue en Beauville Z ga ik zeker m'n best doen om me in het Nederlandse team te rijden. De kans is groot dat we daarvoor in Rotterdam zullen starten omdat het CHIO naar alle waarschijnlijkheid weer een belangrijk observatiemoment zal zijn."

photo credits: Niels Boeser

  • Deel dit artikel