Contouren van CHIO Rotterdam 2022 steeds meer zichtbaar

CHIO
LF DSC0623

Ook al zijn we nog altijd niet van het Coronavirus af en weten we nog niet wat er volgend jaar mogelijk is, toch worden de contouren van de 73ste editie van het CHIO Rotterdam steeds duidelijker. We spreken erover met Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO.

"We blijven positief en hopen dat we toch op enig moment weer een 'normaal' CHIO kunnen organiseren. Op die basis maken we nu onze plannen voor 2022, maar we hebben de afgelopen anderhalf jaar wel geleerd dat al die plannen met de nodige voorbehouden gemaakt moeten worden.

Indeling terrein zoals dit jaar

Wat zijn we van plan in 2022? Het concept van de terreinindeling die we dit jaar hadden, zal worden voortgezet. We maken van de Rotterdampiste weer een sfeervol stadion met hospitality direct aan de ring, groter dan dit jaar. Het is de bedoeling dat er ook weer publiek welkom is.

Ook het Stroodorp met de gezellige bar komt weer terug, maar wel op een andere plaats dan in het verleden. Bij het entreeterrein wordt de Dura Vermeer piste komend jaar weer onder de graszoden vandaan gehaald. Daar komt de losrijpiste. Het publiek kan daar hun favoriete combinatie dan ook weer zien losrijden.

CHIO Zuid-Holland Cup & Para Dressuur terug

Alle 5 sterren rubrieken, inclusief de Longines FEI Jumping Nations Cup™ en de FEI Nations Cup dressuur, staan ook in 2022 weer op het programma. Hoewel het programma vrijwel helemaal in één ring, de Rotterdampiste, gaat plaatsvinden doen we ons best om de CHIO Zuid-Holland Cup voor Zuid-Hollandse dressuurruiters en de paradressuurrubriek weer terug op het programma te krijgen.

Het evenement wordt groter dan afgelopen jaar maar niet meer zo grootschalig als in het verleden. Daarom gaan we ook het online uitzenden van CHIO verder uitbouwen. Daar hebben we tijdens de afgelopen editie al goede ervaring mee opgedaan en er zijn nog heel veel ideeën hoe we ook online die beleving nog leuker kunnen maken.

Er wordt hard gewerkt om alle tekeningen, planningen, begrotingen, sponsordeals, etc. verder uit te werken en tegelijkertijd duimen we dat de samenleving in 2022 weer verder open gaat. Ik gun het iedereen om weer ouderwets te genieten van mooie paardensport!"

  • Deel dit artikel