CHIO Rotterdam van 1 t/m 4 juli 2021 en live op TV en online te volgen

CHIO
JP IMG 4144 EK651 Emmelie Scholtens Desperado NED

Met de officiële instemming van FEI, KNHS en de Gemeente Rotterdam wordt het CHIO Rotterdam verplaatst naar 1 t/m 4 juli 2021. Tegelijk is de CHIO organisatie in een vergevorderd stadium met Horse & Country TV voor de (live) uitzending van het evenement via TV en online.

"Met deze goedkeuring is de kans dat het CHIO Rotterdam dit jaar door kan gaan aanmerkelijk groter geworden, alhoewel we nog steeds met alle scenario's rekening houden, zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "Omdat we de kans op een compleet CHIO Rotterdam inclusief publiek en Stroodorp vrij klein achten, zijn we op de achtergrond voorbereidingen aan het treffen om het evenement live te kunnen uitzenden via TV en online kanalen, zodat het publiek niets van de paardensport in het Kralingse bos hoeft te missen."

"We zijn blij dat iedereen ons helpt om het evenement dit jaar mogelijk te maken, zegt Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam. "En ook de ruiters hebben erg enthousiast gereageerd omdat deze nieuwe datum een belangrijk meetmoment is voor de Olympische Spelen in Tokio. Deze 72ste CHIO editie zal waarschijnlijk anders dan anders zijn. Publiek in het Kralingse Bos zal lastig worden, verwacht ik. Ik hoop dat we wat kleinschalige hospitality kunnen bieden en in ieder geval de sport via TV en online kunnen uitzenden voor alle paardensportliefhebbers."

photo credits: Jessica Pijlman

  • Deel dit artikel