CHIO Rotterdam sterk vertegenwoordigd bij KNHS

KNHS/CHIO
069 AD803 F0 AA 4532 B7 F4 DAAA554 F4 FE2 1 201 a

Op 28 januari jl. vond online de 80ste KNHS Ledenraad plaats. Naast een update over de gevolgen van de coronacrisis was de wisseling van de wacht in het bestuur een belangrijk agendapunt. Oud CHIO directeur sportief springen,Emile Hendrix nam deze avond definitief afscheid van het bestuur en werd als dank voor al zijn inspanningen onderscheiden met de gouden speld. CHIO MT-lid Annemiek van der Vorm en oud-lid van de Raad van Advies van het CHIO Rotterdam, George de Jong, werden verkozen als nieuwe bestuursleden. Eerder nam manager Sportief Joyce Lebon al zitting in de ledenraad van de KNHS namens IHEC, het platform van alle internationaal concours gevende organisaties in Nederland.

Belangrijk agendapunt was de benoeming van twee nieuwe bestuursleden. Na het eerdere vertrek van Marlies Reibestein en het statutair verplichte vertrek van Emile Hendrix kon de Vertrouwenscommissie deze avond twee sterke, kundige personen voordragen voor het KNHS-bestuur. Vanaf heden zijn George de Jong (portefeuille Algemene zaken) en Annemiek van der Vorm (portefeuille Topsport) toegetreden tot het KNHS-bestuur.

George de Jong was eerder 13 jaar werkzaam bij de KNHS en was in die tijd verantwoordelijk voor de afdelingen Recreatie, Communicatie en Topsport. Tot 2014 was George de Jong lid van de Raad van Advies van het CHIO Rotterdam. In zijn jongere jaren was De Jong zelf professioneel volleyballer en later Technisch directeur van de Wereld Volleybalbond voor hij in 1995 naar de KNHS kwam. In zijn periode bij de KNHS was De Jong belangrijk in de realisatie van de fusie van vele kleine hippische bonden tot één KNHS. George de Jong is enthousiast over zijn terugkeer. “Ik ben gevraagd om mee te denken over hoe we met de KNHS een meerwaarde kunnen zijn voor de hele breedte van de paardensport. Als mensen denken dat ik daar een bijdrage aan kan leveren dan doe ik dat heel graag. Ik heb een enorm mooie tijd gehad bij de KNHS en heb ook nog steeds heel goed contact met veel mensen en ga de uitdaging graag aan.”

Annemiek van der Vorm is voormalig zeer succesvol dressuuramazone en werd in 2001 KNHS Talent van het Jaar. Vele jaren was ze werkzaam op diverse topstallen als amazone, maar ook als manager. Na vele ruitersuccessen richtte Annemiek zich meer op de bestuurlijke en organisatorische kant van de sport. Ze was en is actief binnen vele organisaties. Zo is ze bij het CHIO Rotterdam de vrouw achter het sportsecretariaat van de dressuur, een functie die ze ook tijdens het EK van 2019 in Rotterdam vervulde. Voor de Olympische Spelen van Tokio is Annemiek van der Vorm lid van het organisatie comité en belast met de functie van manager bij de dressuur en paradressuur. Annemiek van der Vorm vertelt enthousiast over haar aanstelling. “Ik ben benaderd door Emile Hendrix en was direct enthousiast. Ik ben in 2020 gestopt met een andere functie en wilde graag een nieuwe bestuursfunctie. Deze taak lijkt me helemaal mijn ding met mijn achtergrond in de sport en bestuurservaring. Er is veel te doen en ik zie absoluut kansen, ik kan niet wachten om te beginnen.”

Tijdens de vorige Ledenraad nam Emile Hendrix al afscheid als bestuurslid en werd hij al uitvoerig bedankt voor zijn jaren lange inzet. Omdat er toen nog geen vervanging van Hendrix was, is hij enkele maanden langer aangebleven om nu echt af te zwaaien. Online ontving hij de gouden KNHS speld als blijk van waardering en dank voor zijn jarenlange inzet voor de KNHS.

  • Deel dit artikel