CHIO Rotterdam generale voor parcoursbouwer EK springen

Het 63ste CHIO Rotterdam zal voor de Spaanse parcoursbouwer Santiago Varela en de deelnemende Europese topspringruiters een belangrijke kennismaking zijn voor het EK Springen dat na het CHIO Rotterdam plaatsvindt van 13 tot en 19 september in Madrid. Santiago Varela heeft in Rotterdam de grote rubrieken zoals de FEI Nations Cup™ en de Longines Grand Prix Port of Rotterdam ontworpen.

Louis Koninckx, al enige jaren parcoursbouwer van het CHIO Rotterdam, en Emile Hendrix, directeur Sportief zijn blij met de aanwezigheid van Varela in Rotterdam. “Het is een mooie generale repetitie voor zowel de ruiters als Varela,” zegt Koninckx. “En voor het CHIO is het goed om na een aantal jaren weer eens wat variatie in de grote parcoursen te krijgen.” Louis Koninckx concentreert zich voornamelijk op het overall beeld van het evenement. “Daar zie ik ieder jaar weer mogelijkheden tot verbetering, dit jaar heb ik op deze manier meer kans om er mee aan de slag te gaan,” aldus Koninckx.

De 42-jarige Santiago Varela bouwt al sinds 1999 voor het CSI in Madrid en wordt door de deelnemers van dit concours in Zuid-Europa gewaardeerd en geprezen. Het CHIO Rotterdam is een uitstekende mogelijkheid voor Varela en voor de springtop om elkaar te leren kennen zo vlak voor het EK Springen.

  • Deel dit artikel