CHIO Rotterdam, Albeda College en Hippische Alliantie Rotterdam onderzoeken mogelijkheden Leerwerkplaats

DSC 0304

Vanavond, tijdens de bijeenkomst van Sociëteit Schoufour in de Grandstand Rotterdam tekenden Jan de Mooij (Algemeen directeur CHIO Rotterdam) en Ron Kooren (Voorzitter College van Bestuur Albeda College) in het bijzijn van Belle de Bruin (Voorzitter CHIO Rotterdam), Frans Lavooij (Voorzitter Hippische Alliantie Rotterdam) en burgemeester Ahmed Aboutaleb een intentieverklaring die de mogelijkheden moet onderzoeken voor een Leerwerkplaats CHIO Rotterdam - Albeda. De Leerwerkplaats is in eerste instantie bedoeld voor niveaus 3 en 4 MBO met doorgroeimogelijkheden in de toekomst en moet getalenteerde studenten inspireren en effectief opleiden voor de regionale arbeidsmarkt.

"Deze samenwerking beoogt een win-win-win situatie op te leveren," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam en de Hippische Alliantie Rotterdam. "Het Albeda College krijgt een unieke praktijkleeromgeving en het CHIO Rotterdam mag als eerste gebruikmaken van het talent dat door het Albeda College voorbereid wordt op hun rol in het bedrijfsleven. En als Hippische Alliantie Rotterdam dragen we mede bij aan een gerichte toeleiding van jongeren naar werk en helpen we de jeugdwerkeloosheid te bestrijden."

“Het realiseren van een Leerwerkplaats CHIO is goed nieuws voor de studenten, voor de partners van het CHIO en de regio, ”volgens Ron Kooren voorzitter college van bestuur Albeda College. ”Mbo-studenten zijn de motor van de economie en het is fantastisch dat dit door CHIO Rotterdam en de Hippische Alliantie Rotterdamerkend wordt. De combinatie van leren en werken waar betrokken mbo-studenten, docenten en medewerkers van CHIO en de Hippische Alliantie samen resultaten boeken is het voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen anno 2016”.

  • Deel dit artikel