CHIO Port Club Rotterdam treft Rotterdam Port Promotion Council

RPPC
IMG 20200925 165111

Afgelopen vrijdag kwam een groep leden van de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) bijeen in de skyboxen van de Grandstand voor hun RPPC-Zomerafsluiting én een kennismaking met de leden van de CHIO Port Club Rotterdam.

Als lid van het CHIO bestuur - en ook als voorzitter van de CHIO Port Club Rotterdam - heette Peter Goedvolk de aanwezigen welkom. Hij benadrukte het belang van de contacten tussen de beide organisaties en de toegevoegde waarde van goede verbindingen in de Rotterdamse haven. Niet alleen wat betreft logistiek maar ook wat betreft zakelijke netwerken.

Albert Straatman heeft naast zijn functie als directeur bij RPPC ook een bestuursfunctie bij de CHIO Port Club Rotterdam. “Het is in deze tijd niet eenvoudig om fysieke bijeenkomsten te organiseren en mensen met elkaar te verbinden. Net als alle andere grote (topsport) evenementen in Rotterdam dit jaar, werd ook het CHIO Rotterdam door COVID-19 geannuleerd. En dat is natuurlijk niet alleen een groot gemis voor de paardensport. Het afgelasten van de het oudste topsportevenement van Rotterdam is voor ons als topsportstad een enorme aderlating”, aldus Albert.

VAN TOPSPORT NAAR BEDRIJFSLEVEN

Als we het hebben over Rotterdam als topsportstad is Peter Blangé natuurlijk dé man, die hier het beste over kan vertellen. Peter is deze maand exact één jaar als directeur van Rotterdam Topsport actief en sprak over de hindernissen die hij als topsporter heeft genomen op weg naar olympisch goud op de spelen in Atlanta (1996).

Tijdens een interview met Albert sprak Peter onder andere over de parallellen tussen topsport en het bedrijfsleven. “Wat mij is bijgebleven is zijn focus en de professionele wijze waarop hij zijn ervaringen toepast in het bedrijfsleven. Het samenstellen van een team en bouwen op basis van competenties is iets waar ik zelf ook sterk in geloof”, aldus een enthousiaste Albert.

ZAKELIJK SPEEDDATEN GESLAAGD EXPERIMENT

Na de plenaire sessie ging de groep uiteen om met elkaar te netwerken. En om dit Corona-proof te doen vond het netwerken plaats tijdens 6 speeddate rondes aan statafels in een ruim opgezette omgeving.

“Het was mooi om onze leden én die van de CHIO Port Club Rotterdam met elkaar in contact te zien komen. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar wat beter te leren kennen. Wie zien vaak een vaste kern leden elkaar opzoeken tijdens netwerkborrels en dat is ook logisch. Door deze groep te mixen zie je leuke combinaties ontstaan tussen bijvoorbeeld ‘leveranciers en afnemers’ en concullega’s die met elkaar kennis delen over de sector waarin zij actief zijn. Met dank aan de feed-back die wij hebben ontvangen, heb ik besloten deze vorm van netwerken vaker terug te laten komen in ons programma. Ook de wisselwerking tussen RPPC en de CHIO Port Club Rotterdam verliep erg goed, graag wil ik hen bedanken voor de prettige samenwerking”, besluit Albert.

  • Deel dit artikel