CHIO Port Club Rotterdam kick off vol ambities

DSC 0690

Het CHIO Rotterdam heeft van oorsprong al een nauwe band met de Rotterdamse haven. En dankzij onze Rotterdamse haven heeft het CHIO ook al jaren warme banden met andere grote havensteden. In een hoog tempo mondialiseert de hippische sport, een mooie gelegenheid dus om aan te sluiten bij deze internationale ontwikkelingen en samen te werken met landen waar de Rotterdamse haven belangen bij heeft. De verbinding tussen sport en economie maken want sport verbroedert.

Dit is de basis van achter het idee van de CHIO Port Club Rotterdam. Afgelopen jaar heeft een stuurgroep van een aantal andere ondernemers en stakeholders in de Rotterdamse haven onder leiding van Peter Goedvolk ideeën ontwikkeld waarmee rondom de hippische sport handelsmissies en netwerk events georganiseerd gaan worden. In samenspraak met Rotterdam Partners en Port of Rotterdam zijn Dubai en China als eerste focus landen gekozen. Vandaag vond in de Grandstand de kick off plaats van de CHIO Port Club Rotterdam. Met een interessante presentatie over het economische belang van de mondiale hippische sport door algemeen directeur van het CHIO Rotterdam, Jan de Mooij en een drietal boeiende gastsprekers.

Edo de Ronde, business manager Azië bij Rotterdam Partners deelde zijn ervaringen over hoe de honkbalsport heeft bijgedragen tot het verbeteren van de handelsbetrekkingen met Japan en welke mogelijkheden en evenementen China biedt voor de paardensport.

Ruud Maaskant, Managing Director van Jordex, een toonaangevende logistiek dienstverlener met ruime ervaring in China en sinds kort ook in het Midden Oosten legde uit hoe belangrijk het is om de mensen in die landen te leren kennen. En hoe de CHIO Port Club Rotterdam daarbij gaat helpen.

En last but not least Peter Goedvolk zelf die met zijn enorme netwerk en business ervaring, o.a. als (oud)Havenman van het jaar en investeerder, en gesteund door een sterke stuurgroep, denkt dat deze vernieuwde business club een positieve bijdrage kan hebben voor de Rotterdamse haven, de leden van de club, de paardensport en het CHIO Rotterdam.

Natuurlijk werd er vanavond ook volop genetwerkt. Met de CHIO Port Club Rotterdam heeft de band met de Rotterdamse haven weer een enorme impuls gekregen.

  • Deel dit artikel