CHIO College powered by Cavalor: “Is een ‘fris’ paard altijd een blij en gezond paard?” door Tristan Tucker

Cavalor
Tristan Thucker

Tijdens het komende 74ste CHIO Rotterdam zijn er in de Dura Vermeerpiste bij het entree terrein een aantal leuke en leerzame CHIO Colleges. Op donderdagmiddag na afloop van de Grand Prix geven Tristan en Katja Tucker een CHIO College over blije en gezonde paarden, wat niet altijd het zelfde is als een fris paard!

Voorkom de grootste valkuil van de meeste ruiters: meer trainen en meer voeren om beter te worden. Het gaat niet om méér trainen en méér voeren, het draait om het afstemmen van de training én voeding op het karakter van jouw paard. Een fris paard is niet altijd een blij en gezond paard.

Weet jij welke 3 energiebronnen invloed hebben op het gedrag van je paard? De meeste ruiters richten zich voornamelijk op energie uit voeding en weten niet wat de impact is van de andere twee bronnen. Jij weet daar straks alles van!

Tijdens dit CHIO College leer je waarom het zo belangrijk is om het karakter van jouw paard voorop te zetten bij de keuze voor training en voeding. Volgens Tristan Tucker is dit de enige manier om écht een combinatie met je paard te kunnen gaan vormen.

Tijdens dit CHIO College:

  • Neemt Tristan Tucker je mee in zijn visie op energie en training;
  • Laat dressuuramazone Katja Tucker je te paard zien wat dit in de praktijk betekent;
  • Legt Tristan, samen met voedingsadviseur Karen Vloet, uit hoe je de voeding van je paard voor je kunt laten werken;
  • En krijg je waardevolle antwoorden voor de vragen uit de Cavalor quiz ‘Super fris, super fit!?’ waarbij je kans maakt op mooie prijzen.

Bij aanvang van CHIO Rotterdam lanceert Cavalor de quiz: ‘Super fris, super fit!?’. Test gedurende het evenement aan de hand van 10 vragen jouw kennis over factoren die de energie van jouw paard beïnvloeden. Ontdek welke belangrijke energiebronnen er zijn, hoe je het management van je paard kunt optimaliseren en wat minstens zo belangrijk is als bewust trainen. Je maakt daarbij kans op een Cavalor win-pakket twv €1.000 of 1 van de 10 andere Cavalor verzorgingspakketten voor jouw paard.

Wees er zeker bij! De clinic vindt plaats op donderdag 22 juni tijdens CHIO Rotterdam, in de Dura Vermeer Piste om 14.15 uur. Deelname aan de quiz kan van 21-25 juni 2023.

  • Deel dit artikel