CHIO benoemingen

Jan de Mooij maart 2014

Het bestuur van het CHIO Rotterdam heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd. Focko Dorhout Mees (Chief Executive Officer bij Marsh Nederland) neemt de portefeuille vrijwilligers over van Liam Verheul. Job Dura (Voorzitter Raad van Bestuur bij Dura Vermeer Groep NV) treedt als bestuurslid in de voetsporen van zijn vader en grootvader. De Raad van Advies wordt versterkt door Koos Tesselaar en George de Jong en Tjeerd Schipper treedt terug.

Bestuurslid Jan de Mooij wordt per 1 oktober a.s. algemeen directeur van het CHIO Rotterdam, een nieuwe functie die past binnen de ontwikkeling van het evenement. De Mooij zal het evenement verder ontwikkelen binnen en buiten de stad, maar ook internationaal. Tevens wordt de algemeen directeur de verbindende factor tussen de partners van de Hippische Alliantie Rotterdam. De exploitatie van de Grandstand gedurende het gehele jaar en de nauwe samenwerking tussen de partners binnen de Hippische Alliantie hebben daarbij zijn focus. De Mooij zal deze functie parttime vervullen, hij blijft directeur/eigenaar van het bedrijf HERMON Erfgoed B.V., een landelijke (her-)ontwikkelaar van (Rijks-)monumentaal vastgoed.

“Liam Verheul heeft de afgelopen jaren goed werk verricht binnen het bestuur en daar zijn we hem erkentelijk voor. Met Jan de Mooij in deze nieuwe functie van algemeen directeur en twee mensen met veel ervaring uit het bedrijfsleven als medebestuurslid, zijn we goed voorbereid op de toekomst van ons evenement,” zegt Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “De ontwikkelingen in de sport en bij evenementorganisaties gaan razendsnel en we willen met het CHIO Rotterdam natuurlijk ook de komende jaren in de lead blijven.”

“Tjeerd Schipper is sinds de oprichting van de Raad van Advies enorm betrokken geweest bij het CHIO Rotterdam en ik ben ervan overtuigd dat hij dit ook in de toekomst nog blijft. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor,” aldus Leendert Bikker, voorzitter van de Raad van Advies. “Met Koos Tesselaar (Partner bij Hemingway Corporate Finance en Hemingway Professional Governance) krijgen we iemand met een bijzonder waardevol netwerk binnen het Nederlandse bedrijfsleven en George de Jong (directeur/eigenaar van Sport-Minded) heeft zijn sporen binnen de sportwereld al ruimschoots verdiend. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat ook deze beide heren van enorme toegevoegde waarde voor het CHIO Rotterdam zullen zijn.”

  • Deel dit artikel