Britse zege in Odense

FFNC Linz PR Picture

In het Deense Odense werd een Furusiyya FEI Nations Cup wedstrijd in de tweede divisie verreden. Na de eerste manche leek het Nederlandse team met een derde plek alle uitzicht te hebben op een topklassering. Maar in die tweede manche ging het voor Nederland niet goed, want het team onder leiding van playing coach Albert Zoer, viel uiteindelijk terug naar de achtste plek. De zege ging naar de Britten, terwijl de Belgen van een achtste plaats na de eerste ronde opklommen naar de tweede plek, die ze moesten delen met de Zwitsers die na de eerste manche aan de leiding gingen en de Fransen.

Albert Zoer ging voor Nederland als eerste van start met Wollie Bollie (Cantos x Zuidhorn). In de eerste manche noteerde hij een springfout, maar in de tweede moesten maar liefst 4 springfouten worden geaccepteerd. Maureen Bonder noteerde met Alex (Arpeggio x Mon Cheri) in de eerste manche een fout op de laatste hindernis en liep in de tweede tegen twee fouten aan, waarvan één net als Zoer op de sloot. Doron Kuipers wist met Zinius (Nabab de Reve x Kannan) in de eerste manche foutloos te blijven, maar moest in de tweede ronde ook drie fouten accepteren. Rabo Talententeamlid Jody van Gerwen, die met Dynamite van Hazelarenhoekje (Heartbreaker x Clinton) van start, ging noteerde in beide manches twee springfouten.


"Ik had mij van mijn debuut als coach iets meer voorgesteld. Na de eerste manche kon ik wel tevreden zijn, maar na de tweede niet echt. Het had hier in Odense mooier kunnen aflopen", aldus Albert Zoer. Een verklaring voor de terugval van de Nederlandse equipe had Zoer niet echt. "Het was opvallend dat bijna alle combinaties die in de tweede manche van start gingen minder goed sprongen dan in de eerste. Een oorzaak zou kunnen zijn dat er zware en lange schaduwen over de piste kwamen te liggen, waardoor de paarden misschien werden afgeleid. Aan de bodem lag het niet, want die was goed en het parcours was ook niet te zwaar".

Uitslag Furusiyya FEI Nations Cup 2e divisie Odense:

1) Groot-Brittannië - 12
2) België - 16
2) Zwitserland - 16
2) Frankrijk - 16
8) Nederland - 36
Albert Zoer (Echten) - Wollie Bollie (Cantos x Zuidhorn) - 4 / (16)
Maureen Bonder (Schoonoord) - Alex (Argeggio x Mon Cherie) - 4 / 8
Doron Kuipers (Mijnsheerenland) - Zinius (Naban de Reve x Cannan) - 0 / 12
Jody van Gerwen (Limbricht) - Dynamite van Hazelarenhoekje (Heartbreaker x Clinton) - (8) / 8

  • Deel dit artikel