Britse Olympische medaillewinnaars op jacht naar Olympische kwalificatie

British Equestrian Federation
BJS1849 125 Luibanta BH Amanda Derbyshire

De British Equestrian Federation heeft vandaag het UK Sport National Lottery funded springteam bekend gemaakt dat zal starten tijdens de FEI Longines European Championships in Rotterdam.

Twee Olympische medaillewinnaars en de hoogst geplaatste Britse springruiters op de FEI-worldranking zijn opgenomen in het sterke team dat een startbewijs voor Groot Britannië moet gaan veiligstellen voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

In alfabetische volgorde bestaat het team uit:

Scott Brash MBE met Hello M’Lady een 13 -jarige merrie (Indoctro x Baloubet du Rouet) eigendom van Lady Pauline Kirkham en Lady Pauline Harris. Als groom gaat David Honnet mee naar Rotterdam.

Amanda Derbyshire met de 11 jaar oude merrie Luibanta BH (Luidam x Abantos) eigendom van Gochman Sport Horse LLC. Lesley Veall reist mee als groom.

Ben Maher MBE met de 10 jaar oude vosruin Explosion W (Chacco Blue x Baloubet du Rouet) eigendom van Poden Farms. Als groom gaat Cormac Kenny mee.

Laura Renwick met de 11 jarige vosruin Dublin V (Vigaro x Calvados) van Arabella Prior. hun groom is Ludo Langton.

Holly Smith met de 10-jarige Brits gefokte ruin Hearts Destiny (Heart Throb x Rabino) eigendom van met TJ Hall Ltd’s and Holly Smith zelf. Catherine Dodd gaat mee als groom.

Performance Manager Di Lampard: “De Europese Kampioenschappen zijn dit jaar cruciaal voor onze kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar. Ik heb volledig vertrouwen in het team dat de selectie commissie heeft samengesteld. Dit team zou niet alleen in staat moeten zijn om de kwalificatie voor Tokyo veilig te stellen maar heeft ook zeker kans op team- en/of individuele medailles. Ik wil de eigenaren bedanken die hun paarden beschikbaar stellen en natuurlijk de ruiters die zich samen met mij graag voor ons land willen inzetten. Ook dank voor het support team van de Britse Federatie en British Showjumping, zij spelen ook bij deze kampioenschappen een vitale rol.

British Showjumping Chief Executive Iain Graham: “We gaan naar Rotterdam met een sterk team waar ik volledig vertrouwen in heb. Met Ben en Scott hebben we twee Londen 2012 winnaars van teamgoud die allebei ook nog eens hoog io de wereldranglijst staan. Zowel Holly als Amanda hebben zich bewezen als teamruiters tijdens kampioenschappen en Laura is voortdurend succesvol op het hoogste niveau. Ik wil het gehele team feliciteren met hun selectie en dank alle eigenaren die hun paarden beschikbaar stellen voor onze Britse tocht op weg naar Tokyo."

Scott Brash MBE: “Mijn focus voor Hello M’Lady was dit jaar volledig op het EK springen, zodanig dat ze klaar is voor dit allesbepalende kampioenschap waar wij de kwalificatie voor Tokyo moeten behalen. Ik was blij met het telefoontje dat ik in dit team mag deelnemen en dank Lord en Lady Kirkham en Lord en Lady Harris voor hun support."

Amanda Derbyshire: “Ik ben super blij met de selectie voor mijn tweede grote kampioenschap. Natuurlijk zou ik willen dat ik niet onlangs gevallen ben maar ik heb er alle vertrouwen in dat Luibanta en ik zelf tijdens dit komende EK strijdlustig en in topvorm zijn. Dank aan Becky Gochman voor haar support en het Baxter Hill Team voor alles wat ze voor mij doen.”

Ben Maher MBE: “Groot Britannië vertegenwoordigen tijdens een kampioenschap is elke keer weer een grote eer en ik dank de Moffitt familie en Poden Farms dat ze dit bijzondere paard, Explosion W, aan mij beschikbaar stellen voor Rotterdam. Dit kampioenschap is cruciaal voor ons vanwege de kwalificatie voor Tokyo en ik ben er trots op dat ik deel uit mag maken van dit team dat het vertrouwen heeft gekregen om dat zo belangrijke Olympische startbewijs binnen te halen."

Laura Renwick: “Ik ben zo verschrikkelijk trots dat ik ben uitgekozen om mijn land te mogen vertegenwoordigen. Dit is niet alleen mijn eerste Europese Kampioenschap, het is ook nog eens van ontzettend groot belang in verband met de Olympische kwalificatie. Ik wil graag de Arabella Prior en haar familie, de eigenaren van Dublin V, en natuurlijk mijn echtgenoot John bedanken voor hun support en geloof in mij. ”

Holly Smith: “Wat een eer om Groot Britannië opnieuw te mogen vertegenwoordigen tijdens een kampioenschap. We hebben een serieuze job te klaren in Rotterdam met het oog op Tokyo en ik heb volledige focus om daarvoor te gaan. Dank aan Gordon & Su Hall,de eigenaren van Hearts Destiny, en ook aan mijn echtgenoot Graham, dat zijn mijn carriere steunen.”

De British senioren teams worden gesteund door de BEF’s UK Sport National Lottery funded World Class Programme.

  • Deel dit artikel