Breeman BMW en Kalfsbeek BMW: partners in paardensport

JS Landenparade NL

Het komt in de (sport)sponsoring niet vaak voor dat twee bedrijven uit dezelfde branche samen een sport(club) of evenement sponsoren. In Rotterdam wordt echter zoveel mogelijk naar verbindingen gezocht, zo ook door Kalfsbeek BMW en Breeman BMW. Niet voor niets is de slogan voor het 70ste CHIO Rotterdam: 'Breeman en Kalfsbeek: partners in paardensport.'

De skyboxen waar de beide bedrijven hun gasten ontvingen liggen nog niet naast elkaar, maar dat kan volgens eigenaar Gijsbert Kalfsbeek volgend jaar, tijdens het EK, zo maar anders geregeld zijn. “Wat dat betreft zijn we twee verschillende bedrijven maar weten we elkaar altijd wel te vinden. Toen Mercedes kenbaar had gemaakt te willen stoppen als partner, werd ons gevraagd terug te keren. Dat hoefde men geen twee maal aan mij te vragen, haha. Ik ben een groot paardensportliefhebber. Mijn vrouw Mirjam en ik hebben thuis vier paarden, we gaan naar allerlei wedstrijden, veilingen en concoursen. Kortom, wij volgen de paardensport op de voet, en dan de dressuurwedstrijden net iets meer dan het springen. We houden al jaren paarden, zitten eigenlijk al ons hele leven in de paardensport. Mijn vrouw reed vroeger wedstrijden en we vinden het ook leuk om een paard af te richten en te trainen. De grenzen te verleggen.”

De box van Kalfsbeek BMW bevindt zich tijdens dit CHIO op een prachtige midden locatie van de TopGun Stand. “We zitten precies op de A-C-lijn en zeggen wel eens gekscherend dat we onderdeel van de jury zijn. We leven ook echt mee, zeker op de zaterdagavond, tijdens de dressuur.”

Cabrio’s

De box van Breeman BMW bevindt zich eveneens op een schitterende locatie, in box 2 van de Grandstand, vlak achter het tribunedeel waar de ruiters, coaches en pers zich verzamelen. Ook hier hebben de aanwezigen echt iets met de paardensport. Directeur Jan Koolen geniet dan ook met volle teugen van deze lustrumeditie. “Voor ons is het CHIO Rotterdam bekend terrein. We zijn dan ook erg blij dat we als Breeman met collega Kalfsbeek en de steun van BMW Nederland dit mogelijk kunnen maken. Tijdens deze dagen rijden er drie cabrio’s (2- en 4 serie) die in de piste komen, staat er bij de hoofdingang een schitterend Estoril blauwe X1 en zijn er vijf pisteauto’s (X5, X4, X3) ie de hindernissen af en aan rijden. Daarnaast hebben we statisch gepositioneerd de nieuwe X4 die voor de allereerste keer voor het grote publiek te zien is geweest. Daar zijn we best trots op. En we hebben nog achttien BMW 2-serie Gran Tourer wagens rondrijden die als shuttle de juryleden en ruiters heen en weer brengen naar hun hotel. Al met al dus een mooi wagenpark dat ten dienste staat aan dit prachtige evenement. Volgend jaar zijn we tijdens het EK wederom aanwezig, maar dan met nieuwe auto’s.”

photo credits: Jarno Smit

  • Deel dit artikel