Bonzanjo derde paard van Van Silfhout in Olympisch kader

Rsz van silfhout diederik bonzanjo 3

Bonzanjo is na Arlando N.O.P. en Vorst D het derde paard waarmee Diederik van Silfhout (Lunteren) is opgenomen in het Olympisch kader van de dressuurruiters. Na het behalen van de KNHS Indoortitel in de zware tour voegden Van Silfhout en Bonzanjo (v.Jazz) daar de afgelopen maanden o.a. tijdens het CHIO Rotterdam uitstekende resultaten aan toe.

Diederik van Silhout maakte afgelopen jaar met Arlando N.O.P. deel uit van het Nederlandse team dat zilver won op het WK. Ondertussen bereidde hij Bonzanjo voor op de overstap naar de Zware tour. Wat goed is komt snel, is het gezegde dat opgaat voor Van Silfhout en Bonzanjo. Ze imponeerden bij Indoor Brabant met een vierde in de Grand Prix en een vijfde plaats in de Kür op Muziek. Dat was een paar weken nadat ze in Ermelo de KNHS Indoortitel in de Zware Tour veroverden.

Tijdens het CHIO Rotterdam reed Van Silfhout, die jarenlang deel uitmaakte van het Rabo Talententeam, Arlando N.O.P in de gewonnen landenwedstrijd. Met Bonzanjo werd hij de vijfde in de driesterren Grand Prix en werden ze vijfde in de Kür op Muziek. Van Silfhout mag gerust een vaste waarde genoemd worden voor het Nederlandse dressuurteam.

Afgelopen weekend namen Diederik en Bonzanjo deel aan het CDIO in Hagen waar ze het beste Nederlandse resultaat behaalden in de landenwedstrijd met de achtste plaats in de Grand Prix. Tijdens Outdoor Zeeland eindigden ze zowel in de Grand Prix als in de Grand Prix Special als tweede.

Resultaten waarmee de pas negenjarige vosruin Bonzanjo en Van Silfhout (27) een plaats in Olympisch kader veroveren.

  • Deel dit artikel