Bondscoach Rien van der Schaft: we staan er beter voor!

IMG 9225 Rien van der Schaft Bondscoach portret Rien van der Schaft Bondscoach portret

Voor de bondscoach dressuur blijft het CHIO Rotterdam een bijzonder evenement. In de stad waar hij werd geboren, op de plek waar hij heeft lesgegeven, waar hij zelf als deelnemer en samen met zijn vrouw heeft gereden en waar hij nu het Nederlandse team mag begeleiden. Dat maakt het toch een beetje meer ‘zijn CHIO’.

Vorig jaar was z’n eerste jaar als bondscoach van het Nederlandse dressuurteam. En het zat bepaald niet mee, zeker niet in Rotterdam waar door een wat vreemde regel in het reglement van de FEI Nations Cup het Nederlandse team voorafgaand aan de Kür op Muziek werd gediskwalificeerd. “Dat was zuur, zeker voor eigen publiek. Gelukkig zijn de regels aangepast en kan dat ons op deze manier niet weer gebeuren,” aldus Van der Schaft. “Ook dit jaar is Rotterdam weer een observatiemoment. We gaan in augustus naar de Wereldruiterspelen in Tryon. Vorig jaar deden Emmelie en Apache het heel goed in Rotterdam. Madeleine en Cennin zijn nog steeds heel sterk.

Ruiter als Hans Peter, Diederik, Edward en Patrick hebben flink wat jonge, talentvolle paarden op dit moment en er zijn nog wat nieuwe combinaties waar ik goede verwachtingen van heb. Ik heb het team samengesteld met Madeleine, Emmelie, Hans Peter en Edward voor de vijfsterren rubrieken en landenwedstrijd. De rest komt aan start in de driesterren rubrieken. Of het dit jaar al gaat lukken zal moeten blijken maar we zitten in een stijgende lijn. Volgend jaar tijdens het EK hier in Rotterdam en het jaar daarna tijdens de Olympiade zou het toch moeten lukken. We blijven ons best doen!”

  • Deel dit artikel