Bloedstollende barrage brengt in laatste seconde de beslissing

S14 Weishaupt 1

De Duitser Philipp Weishaupt won met Monte Bellini als laatste ruiter in de bloedstollende barrage de Longines Grand Prix Port of Rotterdam. Hij was 0.49 sec sneller dan de Fransman Roger Yves Bost met Castle Forbes Myrtille Paulois. De beste Nederlander was Jeroen Dubbeldam die met Utascha Sfn eveneens een foutloze ronde reed en vijfde werd na Kevin Staut met Silvana Hdc en Laura Kraut met Cedric. Het publiek in het uitverkochte stadion hield de adem in tijdens de barrage rit van Gert Jan Bruggink met Primeval Dejavu die de laatste sprongen met slechts één teugel wist uit te rijden. De Belg Pieter de Vos won de Prix de Vainqueur, de ereprijs voor de beste ruiter van het concours.

“Monte Bellini houdt van Rotterdam,” aldus de blije winnaar Philipp Weishaupt. “Mijn paard heeft zowel in de Furusiyya FEI Nations Cup van afgelopen vrijdag als vandaag twee foutloze rondes gereden en geeft me het gevoel dat hij in super vorm is.”

“Utascha Sfn heeft het fantastisch gedaan hier” zegt Jeroen Dubbeldam, de beste Nederlander van deze Grote Prijs. “Ik heb in de barrage bewust 2 galopsprongen meer gemaakt dan de anderen, dat maakte dat ik niet de snelste was. Toch ben ik erg tevreden!”

Fred Rozendaal, directeur van het CHIO Rotterdam kijkt tevreden terug op de afgelopen vijf dagen. We hebben genoten van topsport met de allerbeste ruiters en amazones van de wereld. “De bezoekersaantallen zullen de komende dagen bekend worden maar onze tribunes waren voller dan afgelopen jaar en ook de belangstelling voor onze hospitality mogelijkheden was enorm ” aldus Rozendaal.

  • Deel dit artikel