Biesboschruiters, Hoeve Westland Ruiters en Oud Beyerland rijden finale 2FitHorses CHIO Zuid-Holland Cup

CHIO
RDL ZN Cup Prijsuitreiking
Foto: Rachelle de Leeuw

Vanmiddag is de halve finale van de 2FitHorses CHIO Zuid Holland Cup dressuur gereden. De zeven beste teams uit de voorrondes mochten in de Dura Vermeer piste aantreden om te strijden om de drie hoogste plaatsen die recht geven op een plaats in de finale die aanstaande zondag op het programma staat. De drie finalisten zijn de Biesboschruiters onder leiding van Janine van Twist, de Hoeve Westland Ruiters met captain Patrick van der Meer en Oud Beyerland met aan het hoofd Tim Coomans.

De coach van het winnende team Jeanine van Twist stond ons nuchter als altijd te woord. Janine: “Voor nu ben ik blij, maar we zijn er nog niet, we zijn alleen op de goede weg. Maar, we bezetten ook individueel de plaatsen 1, 2 en 3 dus we gaan ervoor. In de voorbereiding hadden we lekker geoefend met elkaar en vandaag kwamen de individuele trainers van de ruiters ook helpen, wat zeker in ons voordeel geweest is. Ik heb zin in zondag, maar mijn collega coaches Patrick en Tim ook. Het wordt zeker nog spannend, want Patrick heeft als bondscoach van TeamNL dressuur gisteren ook al gewonnen en dat smaakt hem naar meer. Tim is ook gebrand om te winnen, want hij is de meest winnende team captain van de CHIO Zuid-Holland Cup en wil ontzettend graag deze jubileumeditie daaraan toevoegen. Overigens werd deze halve finale nu in de Dura Vermeer piste gereden en niet zoals de laatste jaren in de hoofdpiste, maar dat vond ik zeker geen degradatie. Er was veel publiek en er hing een goede sfeer. Ik hoop dan ook dat er zondag weer veel mensen komen kijken om te zien hoe hoog de kwaliteit van de Zuid-Hollandse verenigingen is.”

Kim Noordijk hoogste dagscore

We vroegen ook de individuele winnares Kim Noordijk om een reactie. Kim: “Het was leuk, het ging goed en ik ben blij. Er waren wel kleine dingen die beter konden, maar mijn paard is nog zo jong en zo onervaren en dan zo lopen in zo’n ambiance, Ik denk dat het stabiele beeld en de harmonie tussen mijn paard en mij hoogtepunten waren in de proef. Morgen mag Otis W eerst heerlijk naar buiten om zijn hoofd leeg te maken. Daarna ga ik hem rustig rijden om zijn spieren even lekker los te gymmen. Dan op naar zondag, ik ga zeker nog proberen een schepje bovenop te doen.”

  • Deel dit artikel