Bestuur & management team CHIO Rotterdam nemen letterlijk leidsels in handen

Image

Afgelopen week bracht het bestuur en het management team van het CHIO Rotterdam als eerste hippische concours organisatie een bezoek aan stal de Ronde. Het familiebedrijf van vierspanruiter Koos de Ronde had hen uitgenodigd voor een rondleiding en een teambuildingsactiviteit. Stal de Ronde in Zwartewaal ligt vlak bij Rotterdam en de familie komt graag naar het CHIO. Vorig jaar tijdens het CHIO Rotterdam en tijdens het EK Dressuur in 2011 verzorgde Koos de Ronde samen met IJsbrand Chardon nog een spectaculaire demonstratie vierspannen. Daar kijkt De Ronde nog met veel plezier op terug.

Het maakte diepe indruk op voorzitter Belle de Bruin, bestuursleden Gijsbert Kalfsbeek en Harry Scholte, algemeen directeur Jan de Mooij en MT-leden Ellen Broeke (communicatie & PR), Ton van Egmond (financiën), Hans Heesterbeek (facilitair) en Mariëlle Franken (facilitair) om te zien hoe de hele familie de Ronde intensief betrokken is bij het bedrijf en de sport. Het bedrijf geniet op dit moment vooral bekendheid door de sportieve resultaten van internationaal topvierspanrijder Koos de Ronde. Koos die jaarlijks aan zo’n 25 (internationale) concoursen deelneemt, verzorgt met vader Piet en broer Peter verder clinics en trainingen, daarnaast hebben ze een handelsstal, een hoefsmederij en een dekstation. Er wordt door de hele familie keihard gewerkt, het bedrijf groeit en er staat een uitbreiding van de faciliteiten gepland. Ook bereidt, zoals afgelopen weekend te zien tijdens Paard & Koets, de volgende generatie De Ronde zich langzaam voor op de toekomst in de paardensport.


Het CHIO team was onder de indruk van de enorme passie en investeringen van de De Rondes om de vierspansport te bedrijven. Immers voor het prijzengeld hoeft een vierspanrijder het niet te doen. De kosten voor deelname aan een wedstrijd (vervoer en verblijf voor 4/5 paarden, meerdere rijtuigen en een team) zijn enorm en het prijzengeld in de meeste gevallen slechts enkele duizenden euro’s voor de winnaar. Dat is nogal anders dan in de springsport.
Voor de teambuilding activiteit had De Ronde een vaardigheidsparcours uitgezet. De bestuurs- en MT-leden moesten, na een korte training, in teams zo snel mogelijk de route langs de kegeltjes afleggen waarbij de balletjes natuurlijk moesten blijven liggen. “Dat was echt team work,” zegt algemeen directeur Jan de Mooij. “Maar tegelijkertijd was het ook leuk om te zien dat er toch een winnaarsmentaliteit binnen ons team heerst, iedereen was verschrikkelijk fanatiek en wilde winnen. Het was voor ons allemaal een prachtige ervaring!”

  • Deel dit artikel