Belgische team vecht zich naar overwinning in Longines FEI Nations Cup Sopot

Niels Bruynseels BEL riding Cas de Liberte LW

Het Belgische team won vandaag de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Poland, na een lastige wedstrijd. In deze vierde wedstrijd in de Western European League streden teams van acht landen in de Hippodrome Arena van de kustplaats Sopot, zes teams streden voor kwalificatiepunten voor de Longines Final in Barcelona in Oktober. Dat maakte het een heuse strijd.

In het begin pakte Peter Weinberg’s de leiding temet Frankrijk in de runner-up positie en de Verenigde Staten als derde. Niels Bruynseels voor België , hoefde zijn merrie, Cas de Liberte, geen tweede keer uit te brengen maar dat was zeker niet vanwege het parcours. "Het parcours was zwaar - groot en technisch - en de tijd stond scherp, maar wij kwamen met een goed voorbereid team, sterke combinaties en een slimme tactiek. Iedereen deed z'n job!"

De Zweden verdwenen na de tweede manche van de poidumpositie en Frankrijk steeg met 16 strafpunten naar een tweede plaats. Het Belgische team start volgende week tijdens het CHIO Roterdam met slechts 10 punten achterstand op Zwitserland dat aan de leiding gaat. België heeft een voorsprong van 20 punten op Frankrijk. Met zulke kleine verschillen in de kopgroep wordt het heel spannend!

Resultaten - Sopot (POL):
1. Belgium - 13 strafpunten
2. France - 16 strafpunten
3. USA - 21 strafpunten


Longines FEI Jumping Nations Cup™ series leaderboard, Europe Division 1 klassement:
1 Zwitserland 270
2 Belgie 260
3 Frankrijk 240

  • Deel dit artikel