Belg Boy-Adrian van Gelderen zegeviert in tweede U25-springrubriek

Rsz nb boy adrian van gelderen be cool bel d517006

De Belgische ruiter Boy-Adrian Van Gelderen heeft de CSIU25 APG Stables Trophy op vrijdag gewonnen. Hij bleef de Italiaan Martias Alvaro en de Nederlandse Noelle van der Velde nipt voor.

De vrijdagrit van de APG Stables Trophy is de tweede deze editie van het CHIO Rotterdam voor springruiters onder de 25 jaar. Jonge ruiters kunnen zo hun kunsten vertonen voor een groot publiek en kennismaken met rijden in de atmosfeer van een groot evenement als het CHIO Rotterdam.

Meer dan de helft van de deelnemers kwam het parcours foutloos door, maar drie kregen een strafpunt wegens tijdsoverschrijding. De Italiaan Alvaro ging lang aan de leiding na een gedurfde rit. Met zijn 10-jarige hengst Tempo des Brieres zette hij een pijlsnelle tijd neer van 67.43 seconden. Hij werd echter afgetroefd door Van Gelderen, die hem mede door een eindspurt op de laatste hindernis net te snel af was. Noelle van der Velde maakte het podium compleet. Met haar NRPS-merrie Zamora reed zij naar een tijd van 67.91 seconden.

  • Deel dit artikel