Belangrijke positie voor Rob Ehrens bij de FEI

Rsz rob ehrens

Rob Ehrens, de succesvolle bondscoach van de Nederlandse springruiters, is zojuist tijdens de General Assembly van wereldpaardensportbond FEI in Puerto Rico gekozen in de jumping committee (2015-2019). Met Nederlander Frank Kemperman als voorzitter van de dressuurcommissie heeft Nederland nu twee invloedrijke posities in de belangrijke commissies bij de internationale paardensportbond.

De verkiezing van Rob Ehrens (58, Hamont-Achel) komt niet als een verrassing. Ehrens is een autoriteit in de springsport. Dankzij de successen die Ehrens met zijn ruiters heeft behaald in de laatste tien jaar - twee keer wereldkampioen met het team, Europees kampioen met het team en Olympisch teamzilver in Londen en daarnaast individueel Europees kampioen en wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en zilver voor Gerco Schröder in Londen - zijn grote kennis van de sport, zijn communicatieve vaardigheden en zijn persoonlijkheid, werd Ehrens al vaak om advies gevraagd door leden van de jumping committee en de verantwoordelijken binnen de FEI.

Tijdens de jaarvergadering in San Juan werd eveneens bekend gemaakt dat jurylid Hanneke Gerritsen volgend jaar voorzitter wordt van de Paralympische dressuur in Rio de Janeiro. Dierenarts Peter Stolk is aangesteld als testing veterinair tijdens de Paralympics van 7 tot 18 september 2016.

Overzicht belangrijke beslissingen FEI jaarvergadering (Engelstalig)

  • Deel dit artikel