Bedenken, bestellen en dan is het zover…

Jan de Mooij1

Jan de Mooij werkt met zijn team en bestuur het hele jaar aan het CHIO Rotterdam. Als de eerste ruiters straks de Rotterdam piste inrijden begint voor de algemeen directeur eigenlijk de evaluatie al….

Deze 69eeditie staat bol van innovaties, op alle gebieden. Daarover zijn de verwachtingen hooggespannen. Jan de Mooij vertelt vol trots wat ons de komende dagen te wachten staat:

“De inrichting van het terrein is geheel anders. Met de nieuwe locatiesvoor het InterChem stadion en de Dura Vermeer losrijpiste. Het InterChem stadion is nu echt een dresuurstadion geworden,” zegt Jan de Mooij. “Met veel meer tribune capaciteit maar ook met veel meer uitstraling voor de deelnemers. En zelfs pannenkoekenhuis De Big ligt nu binnen de grenzen van het CHIO Rotterdam terrein. En de Dura Vermeer losrijpiste is enorm uitgebreid en geheel voorzien van een mooie nieuwe all weather bodem evenals de hoofdrijbaan, de Rotterdampiste.

Ook voor het publiek is het straks heel anders. Zodra je binnenkomt zie je de sfeervolle bedouïnententen op het entree terrein, een knipoog naar onze zijden loper die de band met het Midden Oosten vertegenwoordigd. Over de fraaie nieuwe promenade lopen de bezoekers naar de tribunes of het Stroodorp. Die promenade ademt de sfeer van de zijden loper, die de connectie met China zichtbaar maakt. En het Stroodorp zelf heeft een Europese, Nederlandse uitstraling, met de Heineken Stroodorp bar en Brasserie Rotterdam in de Top Gun stand. Dit jaar is ook de oesterbar en de champagnebar weer terug van geweest.

De Egano tribune staat dit jaar ook dichter tegen de Rotterdam Piste aan, daarmee komt de sport nog dichterbij en wordt de beleving van de toeschouwers nog optimaler. Ook hebben wij geïnvesteerd in freewifi op de tribunes en het evenemententerrein. We hopen dan ook dat het publiek via social media maar ook via de Spectator Judgingapp van SAP hun dressuurbeleving delen…. Vergeet niet daarbij de hashtag #chiorotterdam te noemen!

Nieuw is ook de extra verdieping van de Ratina Hospitality stand. Daar vindt op donderdagmiddag een congres plaats over de Roadmap Next Economy en op vrijdag een groot congres over Food & Agri in samenwerking met hoofdsponsor Rabobank.

Verder is ook het perscentrum/ruimte verplaatst naar de Ratina tent. De (inter)nationale mediavertegenwoordigers zullen verrast zijn door zoveel meer ruimte en schitterend zicht op de hoofdpiste.

Niet alleen wij als organisatie zijn het hele jaar bezig met het CHIO Rotterdam… ook de bedrijven die ons sponsoren en overige partners zijn tegenwoordig 12 maanden betrokken bij het evenement. Met de verschillende business netwerken zoals de Vrienden van het CHIO, Sociëteit Schoufour en de CHIO Port Club Rotterdam en met de verschillende rode (China), en blauwe (Drechtsteden) loper concepten waarbinnen we business development platforminitiatieven lanceren.

Al met al een heleboel innovaties. Maanden geleden bedenk je al deze dingen, dan ga je ze bestellen en nu staat het er…. Ik ben benieuwd wat iedereen ervan gaat vinden.”

  • Deel dit artikel