Barbera Brand: “Je ontmoet tijdens het CHIO altijd interessante mensen”

CHIO
Foto 3

Barbera Brand is al heel wat jaren tijdens het CHIO te vinden in het Kralingse Bos. Zeker als vaste gast bij Dura Vermeer op donderdagavond, maar ook op andere dagen. Ze geniet volop van de sfeer, de netwerkmogelijkheden én van de paardensport. Dat was al toen zij binnen ING verantwoordelijk was voor de business unit Real Estate.

Sinds afgelopen jaar is Barbera Brand binnen ING verantwoordelijk voor alle sectoren van ING Business Banking voor Zuid-West Nederland. Wij spraken met haar over die carrièrestap en vroegen haar natuurlijk ook wat het CHIO Rotterdam voor haar persoonlijk en voor ING zakelijk betekent.

“Ik kom graag naar het CHIO Rotterdam, elk jaar vind je me er als het even kan wel twee of drie dagen. Het is een geweldig evenement, je ontmoet er altijd interessante mensen. Als op en top Rotterdamse, die in een dorpje aan de Rotte geboren is en is opgegroeid met paardenvriendinnen, kan dat bijna niet missen. Nou denk je misschien dat ik zelf rijd, maar dat is niet zo. Ik heb vroeger gereden maar tegenwoordig geniet ik vooral van de mooie sport. Vooral springen vind ik prachtig om te zien!

Maar bovenal is het CHIO in mijn zakelijke rol een fantastisch evenement. Voordat ik bij ING werkte was ik al werkzaam in de vastgoedwereld. Bij ING kwam ik terecht bij Real Estate Finance. Dus zolang ik me kan herinneren mag ik naar de vermaarde vastgoedontvangst van Dura Vermeer. Je komt overigens niet alleen lieden uit de vastgoedwereld tegen tijdens het CHIO, de “Rotterdamse Haven” is ook erg goed vertegenwoordigd en eigenlijk vind je er mensen uit alle branches. Dat zakelijke netwerk maakt het zo super aantrekkelijk om meerdere dagen op het evenement te zijn. En ik verkeer in een luxepositie, ik woon zo dichtbij, dat ik op de fiets kan komen.

Bijna iedereen die er zakelijk komt kent ons wel

Als ING zijn wij al jaren verbonden aan het CHIO. Ik vermoed dat bijna iedereen die er zakelijk komt, ons wel kent. Mij wellicht vanuit de vastgoedwereld en anders zeker Pieter Baan wel, vanuit de transport & logistiek sector maar vooral ook omdat hij al vele jaren de voorzitter is van de business club Vrienden van het CHIO. Samen met ING Private Wealth Management en ING Business Banking organiseren we tijdens het CHIO ook onze eigen ontvangsten voor relaties van de bank.

Sinds september van het afgelopen jaar zijn binnen ING alle zakelijke sectoren bij elkaar gevoegd en is de afdeling Business Banking Zuid-West Nederland ontstaan, waaraan ik nu leiding mag geven. Dat gebied beslaat Zeeland, West- en Midden Brabant en Zuid-Holland. De afgelopen maanden heb ik vooral geïnvesteerd om het hele team te leren kennen, coronaproof, dus we moesten af en toe creatief zijn. Het is een mooie club mensen die elkaar in de nieuwe structuur gaan versterken met kennis en kunde. Zodat er duidelijkheid is in de markt en we met één gezicht de ondernemers van dienst kunnen zijn.

Natuurlijk zijn we er ook weer bij tijdens het komende CHIO. Op welke manier … dat zijn we nu aan het bekijken. Maar dat komt vast goed, want de hospitality is in het Kralingse Bos altijd goed voor elkaar. Ik heb er alweer zin in!”

  • Deel dit artikel