Authentieke aanspanningen en automobielen pronken bij jarige Jockey Club

Oldtime Kralingen

Klassieke rijtuigen, oldtimers en Open Dag tijdens Oldtime Kralingen

Op zondag 20 mei pronken op het terrein van de Rotterdamsche Manège ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van de Jockey Club fraaie authentieke rijtuigen en oldtimers. Tijdens het lustrumevenement Oldtime Kralingen vindt op de Rotterdamsche Manège bovendien de Voorjaars Open Dag plaats.

“Dit wordt een bijzondere dag waar liefhebbers van paardensport en klassieke voertuigen volop van zullen genieten,” aldus Roelof Gortemaker, voorzitter van de jarige vereniging. “We vieren immers maar één keer dat we 175 jaar bestaan, dan mogen we best een beetje uitpakken.”

In samenwerking met de Nederlandse Vereniging Authentiek Gerij vertrekt ’s ochtends een tiental klassieke rijtuigen met hun in stijl aangeklede koetsiers en passagiers van het terrein voor een rijtoer door de omgeving. Intussen starten op het terrein de Open Dag activiteiten zoals pony rijden, demonstratie hoefsmid, een pas des deux optreden, etc. Rond 14.00 uur zullen unieke oldtimers en andere bijzondere automobielen in de Rotterdampiste op het terrein opstellen voor een static show. Zodra de rijtuigen teruggekeerd zijn van hun rijtoer vindt in de Rotterdampiste de prijsuitreiking plaats.

De viering van het lustrumjaar duurt nog tot en met 30 september van dit jaar. Op de lustrumkalender staan nog een lustrum golfdag, een lustrumbuitenrit, een lustrumreceptie en een lustrumgala. Het lustrumjaar zal op 30 september worden afgesloten tijdens Outdoor Kralingen. Ter gelegenheid van de 175e verjaardag zal bovendien een boek worden uitgegeven dat de geschiedenis van de vereniging, ondersteund door fraai beeldmateriaal, beschrijft.

Over de Jockey Club:
De Jockey Club viert dit jaar met tal van activiteiten haar 175-jarig bestaan en is daarmee één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Recent werd de Rotterdamsche Manège aangewezen als Talenten Trainings centrum voor de provincie Zuid-Holland. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien op het omvangrijke CHIO-terrein gereden worden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos.

  • Deel dit artikel