Aron houdt vorm vast in Masterclass Tuigpaarden

CHIO Rotterdam winnaar Aron met Cees Embregts werd in de ereronde gereden door de Zwitserse springruiter Pius Schwizer Foto Nils Boeser

Voor de derde keer op rij is Aron (v. Ganges) aangewezen als het beste tuigpaard in de PAVO Masterclass supported by Horses2fly & Leen Soldaat Training Systems. Zondagmiddag traden de beste tuigpaarden van Nederland op tijdens CHIO Rotterdam, waar de tribunes afgeladen vol zaten met paardenliefhebbers, in afwachting van de Grote Prijs voor de springruiters.

Aron, de voormalige KWPN-goedgekeurde hengst, won in Tubbergen, Etten-Leur en nu in het Kralingse Bos. De sensationeel dravende vos kreeg de meeste concurrentie van Bastiaan (v. Saffraan) met Erik van der Veen en de nummer twee in Mierlo: Amaretto (v. Hofmeester) met Thijs Blankendaal.

Mierlo-winnaars Only the Lonely (v. Manno) en Evelien Corbeek werden nu als vierde opgesteld. Derk Jan Mekkes heeft wel eens aangenamer gereden met PrimeVal Bentley (v. Larix), die hij moest inhouden omdat een wiel van de wagen eraf dreigde te lopen. Ze werden vijfde, voor Jan Jordans met Barend (v. Marvel).

Het klassement werd opgesteld door Focko Dorhout Mees (bestuurslid CHIO Rotterdam), Pius Schwizer (springruiter) en Di Lampard (chef d’equipe van het winnende Britse springteam in Rotterdam). Jan Willem Körner stond het drietal bij als KNHS-jurylid.

Voor Pius Schwizer was het niet de eerste keer dat hij tuigpaarden van dichtbij zag, want in 2011 in Stuttgart vocht hij bijna met Ludger Beerbaum wie er plaats mocht nemen achter PrimeVal Bentley VDL. Op CHIO Rotterdam sprong hij op de bok naast Cees Embregts, nam hij de leidsels over en stuurde hij de winnende Aron voortreffelijk rond in de ereronde. “Wirklich eine super Show mit fantastischen Pferde”, zei de topruiter.

Volgende week zondag 28 juni vindt de vijfde wedstrijd van de Masterclass Tuigpaarden 2015 plaats tijdens CSI Twente in Geesteren om 15.00 uur, vlak voor de Grote Prijs van Twente op 1.60m niveau.

  • Deel dit artikel