Annemariek Roling sterkste in KNHS-Para Dressuur Trophy Zevenaar

CHIO2016 Annemariee Roling Nobel Richochet

Annemariek Roling-Nobel heeft de laatste selectiewedstrijd van de KNHS-Para Dressuur Trophy met ruime voorsprong gewonnen. In Zevenaar, bij de mooie maar vandaag erg warme accommodatie van de Boleemhoeve, scoorde Roling met haar Doo Schufro ruim 75%. Voor Roling is het volgende station de finale van de KNHS-Para Dressuur Trophy, die vrijdag 23 juni tijdens het CHIO Rotterdam verreden wordt.

Roling stond met haar mooie score ruim voor de nummer twee Hege Storseth. Roling vertelt na haar winnende proef; “Ik doe natuurlijk altijd mijn uiterste best, maar de ene keer lukt het allemaal beter dan de andere. Vandaag ging het echt heel lekker en paste alles. Mijn paard is nog vrij onervaren en het is zeker niet opstappen en wegrijden, maar het is een heerlijk dier.” Doo Schufro, zoals het paard van Annemarieke officieel heet, staat thuis bekend als Dùx, wat in IJsland het beste jongetje van de klas betekend.

Voor aanvang van deze laatste competitiewedstrijd in Zevenaar stond Roling al aan de leiding in het tussenklassement. Een startplaats in de finale kan haar normaal gesproken dan ook niet ontgaan. “Ik heb mijn kür een beetje aangepast zodat de goede stap en draf van Dùx beter tot hun recht komen en het voor mij net iets makkelijker is. Mijn oude kür is eigenlijk net iets te veel gevraagd voor mij. Hopelijk is de muziek ook op tijd klaar, zodat ik in de finale mijn nieuwe kür kan rijden. Daarna gaan we naar het NK en natuurlijk hoop ik me te plaatsen voor het EK. De concurrentie voor de vier teamplaatsen is echter enorm, maar het is zeker mijn droom”, vertelt de winnares.

Uitslag KNHS-Para Dressuur Trophy Zevenaar

1. Annemarieke Roling-Nobel (Kropswolde) – Doo Schufro, (Grade 3) 75%

2. Hege Storseth (Nieuwegein)– Hoenerups Force, (Grade 5) 70.65%

3. Anni Meijer (Stokkum) – Countrymill Clarc, (Grade 3) 69,63%

  • Deel dit artikel