Anne Meulendijks wint KNHS-CHIO Rotterdam Cup Young Riders

D7 Meulendijks 3 DWF 6014

Manege Olympia in Uden wordt bestierd door een tante van Anne Meulendijk en daarom voelde de zege voor deze amazone met President's Mdh Avanti (v. United) toch als een thuis overwinning. "Ik ben hier onwijs blij mee", was de eerste reactie van Anne toen zij haar score van 75.833% op het beeldscherm zag verschijnen. De tweede plaats werd opgeëist door Jeanine Nieuwenhuis met Hexagon's Baldacci (v. Havidoff). Zij werd zowel in Roosendaal als in Emmeloord derde. De voor tandarts studerende Denise Nekeman eindigde met Boston Sth (v. Johnson) op de derde plaats.

De zege van Anne Meulendijks was een verdiende. President's Mdh Avanti toonde zich lekker fris en liet in zijn frisheid een heel mooie proef zien, waarin hij dankzij zijn imponerende front heel veel indruk maakte. "Alles is bij dit paard zeer goed bevestigd. Daardoor heeft de amazone heel veel controle en dat uit zich dan weer in een heel harmonieus gereden proef. Daarbij beweegt het paard op een wijze zoals wij dat graag willen zien: bergop", aldus jurylid Adriaan Hamoen. Af en toe leek er even iets van spanning in de proef te komen, maar zodra dat leek te gaan gebeuren wist de amazone dat ook weer heel natuurlijk af te laten vloeien.
Ook over Jeanine Nieuwenhuis met Hexagon's Baldacci was Hamoen uitermate tevreden. "Jeanine reed een hele mooie, goed gecontroleerde wedstrijd. Ik zou graag zien dat Baldacci af en toe iets meer ruggebruik zou tonen in de galop. Daarnaast zou in zowel de uitgestrekte draf als galop het achterbeen een fractie meer activiteit mogen tonen. Opvallend goed bij deze combinatie waren de pirouettes en de exactheid waarmee de proef gereden wordt", aldus Hamoen.
Denise Nekeman heeft in de Johnson-zoon Boston Sth een uitermate spectaculaire hengst onder het zadel. "In de drafreprises is dit paard in één woord fantastisch", aldus Hamoen, terwijl in zijn ogen de galop ook als zeer goed kan worden omschreven. "Een schitterende verschijning, alleen verdient de aanleuning aandacht. Daar laat de combinatie puntjes liggen", aldus Hamoen, die moest constateren dat na een voortreffelijk eerste pirouette de tweede ook beter had gekund.
Adriaan Hamoen wilde nog graag melding maken van een opvallende combinatie in de ring en wel de debuterende Deborah Vroegindewei met MBPA's Udate (v. Rubiquil). "Deze combinatie debuteerde op dit niveau en eindigde met een mooie score van ruim 65% op de achtste plaats. Het totale beeld kan nog iets expressiever, maar er was sprake van een mooie aanleuning en een correct gereden proef. Voor mij een aangename verrassing in het veld", aldus Hamoen.

Uitslag KNHS-CHIO Rotterdam Cup Young Riders Uden:

1) Anne Meulendijks (LR St. George, Heeze) - President's Mdh Avanti (v. United) - 75.833%
2) Jeanine Nieuwenhuis (LR de Weelruiters, Serooskerke) - Hexagon's Baldacci (v. Havidoff) - 74.386%

3) Denise Nekeman (RV Hasselt) - Boston Sth (v. Johnson) - 70.175%

  • Deel dit artikel