Anne Meulendijks KNHS Talent van het Jaar 2017

MEULENDIJKS Anne MDH AVANTI

Anne Meulendijks is KNHS Talent van het Jaar 2017. De 24-jarige dressuuramazone uit Heeze ontving de prestigieuze jaarprijs tijdens Jumping Amsterdam uit handen van Anky van Grunsven, ambassadrice van het KNHS Talentenplan en Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS. Anne volgt hiermee springamazone Sanne Thijssen op.

Maarten van der Heijden: “Anne Meulendijks deed in 2017 iets heel unieks…. Ze won in het hol van de leeuw ‘Aken’ afgelopen jaar alles! Driemaal goud! Zowel met het team, in de klassieke proef als de kür. Daarnaast won ze met overmacht de Nederlandse titel en team- en individueel zilver op het EK U25 in Lamprechtshausen. Met het vastleggen van haar toppaard MDH Avanti door het N.O.P. is Anne in beeld bij de senioren voor de Wereldruiterspelen komend jaar in Tryon en voor de jaren daarna.

De verwachting maakte Anne onlangs waar door haar Grand Prix-debuut bij de senioren te winnen met een percentage van ruim 71%. Daarmee onderstreept ze haar talent als amazone en heeft Anne met 2017 als topjaar aangetoond geweldig met druk en verwachtingen om te kunnen gaan.”

In de verkiezing onder de bondscoaches en trainers, de pers en de publieksstemmen werd Anne Meulendijks tot winnaar gekozen. Jill Huijbregts kreeg veruit de meeste publieksstemmen via de Facebookpagina van het KNHS Talentenplan en ontving een prachtige staatsiedeken uit handen van Anky van Grunsven.

KNHS Talentenplan

Het KNHS Talentenplan is het talentherkennings- en ontwikkelprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para-dressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes.

KNHS Talententeam Het KNHS Talententeam wordt gevormd door de grootste paardensporttalenten die door de bondscoaches zijn geselecteerd. Het KNHS Talententeam van 2018 wordt bekend gemaakt tijdens Indoor Brabant. Lees alles over hetKNHS Talentenplan en hetKNHS Talententeam op www.knhs.nl/wedstrijden/knhs-talentenplan/

  • Deel dit artikel