Andy Kwaaitaal aan de leiding NautaDutilh CHIO Zuid-Holland Cup

Rsz s7kuypers

Gisteren vond bij Ruiterclub Maasdijk en Omstreken in Maasdijk de eerste selectiewedstrijd voor de NautaDutilh CHIO Zuid-Holland Cup springen plaats. Andy Kwaaitaal reed met Allee een foutloze barrage die bijna 3 seconden sneller was dan de eveneens foutloze barrage van Sabrina van Rijswijk met Tuidam de Tivoli. Daarmee eindigde Sabrina van Rijswijk niet alleen als tweede bij de wedstrijd in Maasdijk maar staat ze ook op de tweede plaats in het tussenklassement van de NautaDutilh CHIO Zuid-Holland Cup springen.

Ook de Brabander Danny Willems liet zowel met Daylinde als met Crystal in de barrage alle balken liggen maar was net iets langzamer zodat hij beslag legde op de 3e en 4e plaats in de gecombineerde Z- en ZZ-klasse. Omdat Danny Willems niet uit Zuid-Holland komt is hij echter geen kandidaat voor de NautaDutilh CHIO Zuid-Holland Cup competitie.

Naast Andy Kwaaitaal en Sabrina van Rijswijk, die overigens met meerdere paarden startte in Maasdijk, hebben ook Jill Agterberg, Stephanie de Groot, Nicole Poot, William Grollé, Denize van der Poel, Tim Lander en Tamara Klop hun eerste kwalificatiepunten voor de halve finale tijdens het CHIO Rotterdam binnen. De volgende kwalificatiewedstrijd is op 31 mei bij PSV Lickebaert tijdens Jumping Maassluis.

Bekijk de uitslagen en het tussenklassement.

  • Deel dit artikel