Allrounder die het leuk vindt om dingen voor elkaar te krijgen

Bart Jan CHIO

Hoe lang Bart Jan Geers als vrijwilliger aan het CHIO verbonden is weet hij niet meer precies. Het scholenplan, dat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een zeer succesvolle verwezenlijking van de maatschappelijke betrokkenheid van het CHIO Rotterdam, is in ieder geval mede door zijn inzet tot stand gekomen. In het dagelijks leven is Bart Jan Geers naast majoor bij de Koninklijke Landmacht, ook directeur van een school; de link met het scholenplan ligt dus voor de hand.

Maar Geers heeft zeker dit jaar meer te bieden. In de afgelopen jaren was hij op de zaterdag en zondag – wanneer het scholenplan achter de rug was- een welkome aanvulling voor de fotografen van het CHIO Multi Media Team. Ook dit jaar pakt hij die rol tijdens het CHIO weer op. Maar tijdens het FEI EK Dressuur wordt die ervaring als fotograaf juist ingezet om de aanwezige fotografen van de internationale media te begeleiden bij het vervullen van hun taken. Juist omdat hij bekend is met zowel de plek achter de camera als de eisen en verwachtingen van sporters, de richtlijnen van de FEI en de organisatie, is hij hiervoor de juiste man op de juiste plek. Hij snapt hoe belangrijk het is om de mooiste plaat te schieten, maar ook de opperste concentratie die de dressuurcombinaties nodig hebben.


“Het is soms op eieren lopen omdat zoveel partijen zoveel verschillende belangen hebben en die belangen soms erg groot zijn” aldus Geers. Het komende EK Dressuur is niet het eerste internationale kampioenschap voor Bart Jan Geers. Hij heeft in het verleden ook meegewerkt aan het WK turnen en andere grote sportevenementen. Het unieke van het CHIO Rotterdam, en dit jaar ook het FEI EK Dressuur, is o.a. het feit dat dit een buitenevenement is. Dat maakt het volgens Geers sfeervoller maar ook complexer. Geers is zelf eigenaar van 4 paarden en actieve beoefenaar van de paardensport, maar realiseert zich goed dat de paardensport veeleisender is dan bijv. het turnen. En evenementen zoals het CHIO gaan ook veel verder dan de sport alleen, heel veel andere groepen staan centraal. Denk maar aan de jeugd (scholenplan), de sponsors en de Rotterdammers en paardensportliefhebbers die voor de wedstrijden, maar vooral ook voor de gezelligheid naar de evenementen komen. “Het is elk jaar weer leuk om dingen voor elkaar te krijgen tijdens het evenement“, volgens Geers. En extra uitdagend is het voor hem zeker dit jaar, met drie rollen tijdens twee evenementen en dan ook nog aan het begin van het schooljaar. Toch weten we dat het hem gaat lukken!!

  • Deel dit artikel