Allianz & Hippische Alliantie Rotterdam bezorgen leerlingen Visio onvergetelijke dag

DSC 0176

In het teken van NLdoet, organiseerden Allianz en de Hippische Alliantie Rotterdam op 21 maart jl. bij Rijvereniging De Hazelaar in Schiebroek een programma met activiteiten voor de leerlingen van de Visio School uit Rotterdam. De leerlingen van deze school, met een visuele en/of meervoudige beperking, maakten kennis met het omgaan en rijden op de pony’s van De Hazelaar en legden onder begeleiding van Wittenberg-Verkeerseducatie een verkeersparcours af.

Allianz medewerkers begeleidden de kinderen bij de diverse onderdelen (zoveel mogelijk 1 op 1). De vrijwilligers van De Hazelaar hielpen bij het pony verzorgen en rijden. De specialist op gebied van Verkeerseducatie, Ronald Wittenberg, had een parcours uitgezet voor de leerlingen.

“Visio wil de leerlingen een stevige basis bieden voor de toekomst. Door hen te leren wie ze zijn, ze sociaal vaardig te maken, maar vooral door een goede opleiding te geven waarmee ze kansen krijgen in het vervolgonderwijs. Omdat de leerlingen een reëel beeld moeten krijgen van hun mogelijkheden, besteedt Visio veel aandacht aan ervaringsgericht leren. Schooloverstijgende projecten zoals deze dag bij de Hazelaar passen perfect in deze aanpak,” zegt Ulco van der Ende, locatieleider Visio Onderwijs Rotterdam

"Wij zijn zeer verheugd om op deze wijze bij te kunnen dragen aan de educatie van de deze bijzondere leerlingen. Het mogelijk maken van zo'n dag onderstreept voor ons eens te meer dat samenwerking leidt tot succes. Dat succes is hier de unieke ervaring die we een grote groep kinderen hebben kunnen meegeven en dat is fantastisch." Paul Möller, Directeur Market Management Allianz Nederland

“Het zit in de roots van onze rijvereniging om ons in te zetten voor mensen met een beperking. We vonden dan ook snel een groep enthousiaste vrijwilligers en een van onze speciaal opgeleide instructeurs bereid om aan dit project met de Visio school mee te werken,” zegt Guido Adang, voorzitter van Rijvereniging De Hazelaar. “Ik hoop dat alle leerlingen en hun begeleiders genoten hebben op onze mooie locatie!”

“Leerlingen met een visuele beperking vormen een extra kwetsbare doelgroep in het verkeer. Helaas blijken medeweggebruikers signalen als de witte taststok te negeren en mensen met een visuele handicap niet voor te laten gaan wanneer zij bijvoorbeeld over willen steken. Ook obstakels op de stoep leveren voor deze leerlingen veel hinder op. Veilige en zelfstandigeverkeersdeelname is echter ook voor deze groep leerlingen van groot belang, het vergroot immers hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Tijdens NLdoet hebben wij de leerlingen diverse verkeersvaardigheden in de praktijk laten oefenen,” aldus Ronald Wittenberg, directeur van Wittenberg-Verkeerseducatie.

Bekijk hier het filmpje.

  • Deel dit artikel