Alles gereed voor een week fantastische sport

FEI / Louise Parkes
JP IMG 0843 Isabelle Werth vetcheck

De paarden, de ruiters en de teams en supporters zijn neergestreken in het Rotterdamse Kralingse Bos ter voorbereiding op de start van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur 2019.

De echte strijd barst morgen 19 augustus los, maar vandaag lieten de beste dressuurpaarden zien dat ze 'hot-to-trot' en vol energie zijn tijdens de veterinaire keuring.

Het paard van de nr. 1 op de Wereldranglijst, de Duitse dressuurlegende Isabell Werth en haar prachtige merrie Bella Rose maakten er een show van voor de jury toen Bella haar enthousiasme niet kon bedwingen en met vier benen van de grond kwam. En zij zijn niet de enigen die uitkijken naar een prachtige week paardensport.

Het terrein in Rotterdam is getransformeerd in een prachtig stadion. Een korte wandeling brengt je bij het Para Dressuur stadion waar vandaag de veterinaire keuring plaatsvond. Iets verderop door het bos kom je bij de EK-boulevard met stands, foodtrucks en entertainment.

De dressuur teammedailles worden verdeeld tijdens de Grand Prix waarvan het eerste deel morgen plaatsvindt voorafgaand aan de officiële openingsceremonie om 18.00 uur. Op dinsdag vindt het laatste deel van de Grand Prix plaats en worden de teammedailles uitgereikt. De Grand Prix Special vindt plaats op donderdag en dan op zaterdag de Grand Prix Kür op Muziek.

Vanaf woensdag start vijf dagen Para Dressuur met de teammedailles op vrijdag en de Kür op Muziek finales op zondag.

De teammedailles bij het springen worden uitgereikt op vrijdag na een strijd van drie dagen en op zondag wordt de nieuwe springkampioen gehuldigd na een wedstrijd in twee manches.

Het wordt geweldig, zorg dat je niets mist ….

photo credits: Jessica Pijlman

  • Deel dit artikel