Alle scenario's voor het 72ste CHIO worden bekeken

CHIO
JK Sfeer sport DSC4913

Het bestuur en de directie van het CHIO Rotterdam doen er alles aan om de 72ste editie, die dit jaar wegens de uitbraak van het Corona-virus geannuleerd werd, van 24 t/m 27 juni 2021 door te laten gaan. Op dit moment worden alle scenario's doorgerekend die daarna met alle stakeholders zullen worden besproken. Natuurlijk spelen ook de mogelijkheden en onmogelijkheden in verband met het Coronavirus daarin een belangrijke rol.

"Volgend jaar wordt een belangrijk sportjaar, ook voor de paardensport met de Olympische spelen als hoogtepunt", zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "Daarbij zullen we samen de sport opnieuw uit moeten vinden. Wij bekijken alle mogelijkheden van een online evenement met alleen sport en zonder publiek tot en met een compleet evenement inclusief publiek, hospitality en side events. Dat doen we samen met onze partners. Het woord sponsoren vind ik in dezen eigenlijk niet passend meer. Zeker als je ziet hoe we in deze moeilijke tijd juist door samenwerken overeind kunnen blijven."

"Het was verdrietig om voor de eerste keer in de geschiedenis van het CHIO Rotterdam geen hippische topsport in het Kralingse Bos te hebben", zegt Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam. "Tegelijkertijd benutten we deze tijd om de koers voor de toekomst uit te zetten en wat alternatieve mogelijkheden te verkennen, zoals de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge die op 18 & 19 juli wordt uitgezonden. Als we daarbij goed opletten hoe het Coronavirus zich in de wereld ontwikkelt, hoop ik dat we een manier vinden waarop we volgend jaar het 72ste CHIO Rotterdam aan een groot publiek kunnen presenteren."

photo credits: Judith Kuijvenhoven

  • Deel dit artikel