Achter de Schermen: Geert-Jan Zikken Stallingsmedewerker

Geer Jan

Achter de schermen zijn zo'n vrijwilligers actief om het 67ste CHIO Rotterdam te realiseren. Wij stellen u graag Geert-Jan Zikken, tijdens het CHIO Rotterdam in de weer in de stallen. Hij doet dit werk al ongeveer acht jaar en werkt bijna alle dagen van het CHIO wel bij de stalling.

Wat houdt het stallingswerk in?

"Haha, wat houdt het níet in zal je bedoelen? Wij moeten stro vervoeren en in de stallen doen en hetzelfde geldt voor het zaagsel. Ook moet het parkeren van de transportwagens gecoördineerd worden, dus op de parking staat er ook altijd iemand van ons team. Als de wagens zijn geparkeerd, helpen wij ook met het wegbrengen van de spullen. Daarnaast moeten wij de plaatsen van de paarden aanwijzen. Wij zorgen er met het hele stallingsteam voor dat elk paard in een eigen box komt te staan.’’ Vooral de eerste en de laatste dagen zijn erg druk, wat natuurlijk te maken heeft met de aankomst en het vertrek van paarden.

Wat vind je zo leuk aan dit werk dat ervoor zorgt dat je het al zo lang doet?

‘’Het team waarin je werkt is heel leuk. Je werkt hard, maar wel met paarden en met een groep vrienden.’’

Heb je in het dagelijks leven ook te maken met paarden?

Naast het CHIO heeft Geert-Jan verder bijna niets meer te maken met paarden. ‘’Ik heb vroeger wel paardgereden en nu heb ik nog wel eens te maken met paarden als hobby, maar veel is het niet.’’

Geert-Jan geeft aan dankbaar te zijn dat hij elk jaar weer mag werken met vrienden als stallingsmedewerker op het CHIO. Vooral met maatjes Wim de Blécourt en Margien Willems kan Geert-Jan het erg goed vinden.

  • Deel dit artikel