Achter de schermen en voor de camera’s

Matti 02

Matti Gortemaker is het tweede jaar vrijwilliger bij het CHIO Rotterdam in het team Ceremonies. Zij zorgt ervoor dat prijzen en linten voor de prijsuitreikingen op tijd bij de ringmeesters liggen. Verder houdt ze de sponsors en het bestuur op de hoogte van de resultaten van de wedstrijd. Zij begeleidt hen naar de prijsuitreiking en zorgt dat de juiste prijzen aan de juiste combinaties uitreikt worden.

Dat is interessant werk. Wie is de leukste of spannendste persoon die je tot nu toe hebt mogen begeleiden?

“Oei… ja, er was vorig jaar iemand, ik weet alleen zijn naam niet meer, maar het was een Baron. Dat was wel even spannend. Verder vind ik het vooral leuk de mensen van het CHIO-bestuur te begeleiden. Dat is altijd gezellig, je kan er een leuk praatje mee maken en je hoort wat van achter de schermen of het allemaal goed loopt.”

Wat vind je het leukst om te doen?

“Nou, ik vind het vooral heel leuk om de sfeer proeven, vooral achter de schermen. Ik liep vroeger ook wel met mijn vader (red. hij was 10 jaar lang bestuurslid) mee, heb zo veel van het CHIO Rotterdam kunnen zien maar ik vind het super leuk om achter de schermen bezig te zijn. En op het veld staan is sowieso heel erg leuk. De camera’s, die dan op je gericht staan, vind ik dan nog wel een beetje spannend, maar ik ga er van uit dat dat wel went!”

Heb je buiten het CHIO ook iets met paarden?

“Ja, ik heb vroeger gereden bij Manege Prinsenstad en toen mijn vader hier op de Rotterdamsche Manege ging rijden ben ik mee gegaan. Toen was ik een jaar of 13, denk ik, ik ben blijven rijden tot mijn 17e. Daarna ging ik studeren in Utrecht en toen was Rotterdam te ver weg.”

Mis je het?

“Eh nou… toen ik die barrage vanmiddag zag dacht ik wel weer ‘wat vet', het zou toch wel erg leuk zijn om weer te gaan rijden’. Springen heb ik altijd erg leuk gevonden. Maar goed, ik ben inmiddels wel afgestudeerd en ik werk, heb nu nog even te druk. Maar wie weet, in de toekomst wel weer…”

  • Deel dit artikel