65 jaar Feest In Rotterdam

Feest 2010

Dit jaar vieren we natuurlijk het briljanten jubileum van het CHIO Rotterdam en dat belooft een groot feest te worden. In de afgelopen jaar is er zeker veel feest gevierd in Rotterdam.
In de eerste 2 decennia van het CHIO Rotterdam ging het nauwelijks om de centen. Het prijzengeld kon de deelnemers niet deren. Het was elke avond feest. Voorzitter Piet Feith organiseerde Feesten in de kelder van Heineken. In 1953 leert Hans Gunther Winkler daar chansons van een Franse amazone. Frans Bouman nodigde mensen uit bij de Holland Amerika-lijn en de afscheidsborrel vond plaats bij de familie Van Schaardenburg. Men sliep niet meer dan 5 uur per nacht.

Ere-voorzitter Schoufour: “De Grote Prijs leverde in die tijd 250 gulden op, dat was diezelfde avond nog opgedronken! Het ging vooral om de eer (een stalplaat), en de feesten.”
Ook Piet Raymakers sr. herinnert zich de feesten nog goed. Hij debuteerde in 1977 op het CHIO Rotterdam: Als je in Rotterdam mocht rijden hoorde je erbij. Vergeet niet dat er toen nog maar acht Nederlanders meereden. Het was altijd feest, mede door de geweldige organisatie. Het was meer een wedstrijd wie er ’s nachts het langste op kon blijven en overdag het beste kon rijden.
Ook de groomsfeesten in Rotterdam hadden een behoorlijke reputatie. Sinds de invoering van het avondprogramma wordt er bijna de klok rond gewerkt en zijn de groomsfeesten verdwenen.
bron: een zilveren CHIO (1972 uitgegeven door Stichting de Hoefslag) en CHIO 50-jaar uitgegeven in 1998 door Koppel Uitgeverij & CHIO

  • Deel dit artikel