4 Olympische juryleden in Rotterdam

Rsz jury 5

Tijdens het CHIO Rotterdam jureren Eddy de Wolff van Westerrode, de Oostenrijker Thomas Lang, de Duitser Peter Holler, de Fransman Raphael Saleh, de Finse Maria Collander, de Nederlandse Mariette Sanders en de Deense Susanne Baarup de dressuurrubrieken.

Later deze zomer reist voorzitter van de jury Eddy de Wolff van Westerrode, die zelf in de jaren '80 aan het CHIO Rotterdam deelnam, met collega CHIO-juryleden Thomas Lang, Peter Holler en Susanne Baarup, af naar Rio de Janeiro om tijdens de Olympische Spelen te jureren.

Voor veel ruiters is het dus dé gelegenheid om vast hun visitekaartje af te geven in Rotterdam. Eddy de Wolff van Westerrode is erg benieuwd wat hij in de Rotterdampiste en in de Interchempiste gaat zien. “Natuurlijk jureer ik niet anders dan anders. Iedere combinatie krijgt de punten die zijn of haar proef waard is, of het nou op een topevenement als de Olympische Spelen of het CHIO Rotterdam is, of op een klein concours ergens ver weg. Maar het is wel erg leuk om te zien welke combinaties al in vorm zijn en wie er nog wat werk te doen heeft.”

De Wolff van Westerrode komt graag naar het Kralingse Bos: “Ik kom al heel lang in Rotterdam en ik vind het fantastisch om te zien hoe dit evenement met z’n tijd mee is gegaan. Het is al jaren het belangrijkste outdoor concours van ons land, het enige met een landenwedstrijd. En hoewel de punten die wij geven voor de individuele wedstrijd en de landenwedstrijd dezelfde zijn maakt die landenwedstrijd het natuurlijk wel spannender.”

  • Deel dit artikel